Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Verdeel profijt van stiller vliegtuig”

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 996 
|
 NHD 
“Verdeel profijt van stiller vliegtuig” Download het gehele artikel '“Verdeel profijt van stiller vliegtuig”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Behaalde resultaten in het verleden zijn op SPL wel een garantie voor de toekomst Brekelmans. Doe es niet zo naief.

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

EEN KROMME REDENERING

;Bij de huidige wetgeving worden handhavingspunten minder snel volgevlogen wanneer stillere toestellen passeren. Hoewel stillere toestellen bestemd zijn om geluidsoverlast te verminderen, zorgt de wetgeving er voor dat het gebruik van stillere toestellen niet leidt tot minder overlast, maar Schiphol in staat stelt om meer te vliegen, dus tot minder maar vaker voorkomende overlast. Het rofijt komt bij Schiphol en de rust neemt nóg meer af!

Dat de 2e kamer daar attent op is en zegt: "ho, dat gaat zo maar niet, die stille toestellen zijn stil omdat het vanzelfsprekend is dat je er alles aan doet om de hinder te beperken. Dus het is fout dat jullie naar je toe rekent. Geef minstens de helft terug!", dat valt te waarderen. Eigenlijk zou het goed fatsoen zijn om het helemaal ten behoeve van de mensen te gebruiken. Dat fatsoen is er niet alleen niet. De gelegenheid wordt misbruikt.

DE ECONOMIE, EEN HEILIG DOEL

De redenering zó omdraaien dat mensen in de omgeving, zeker die onder de directe toe- en uitgang van de banen, als een soort slaven worden gebruikt die, door de goedheid van de sector, een onsje mee mogen genieten van het feit dat die door technische maatregelen meer toestellen kan stoppen in een pond motorgeluid, die redenering is niet alleen krom, maar wekt bij mij de indruk onverteerbaar te zijn en blijk te geven van onfatsoen.
Weer zo'n voorbeeld van een Alderstafelredenering. Die tafel is een ongepaste truc. Dat men zich daartoe leent is onbegrijpelijk.

Het doet denken aan Shakespeare. Brutus had zijn vader verraderlijk vermoord. Politieke krompraterij pleitte hen voor de eigen ogen van de overlegtafel vrij' want, "Brutus is een achtenswaardig man".
Zo wordt de bescherming van de burger voor de ogen van de Alderstafel door de economie vermoord, maar - Economie is een heilig doel.