Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verbod op bellen in vliegtuig verdwijnt

 |
 Geplaatst door: Rob 
 |
 Bekeken: 714 
|
 RTL Nieuws 
Verbod op bellen in vliegtuig verdwijnt

Verbod op bellen in vliegtuig verdwijnt
Tot nu toe was bellen in het vliegtuig verboden. Maar dat gaat binnenkort veranderen.

Verbod verdwijnt
Vanaf volgend jaar kunnen passagiers van Duitse luchtvaartmaatschappijen met hun eigen gsm telefoneren. Het verbod op het gebruik van het eigen mobieltje tijdens de vlucht verdwijnt.

Regeling
De Duitse autoriteiten gaan de bestaande regeling aanpassen. Het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart heeft tijdens tests aangetoond dat werkende mobieltjes de elektronica aan boord niet storen.

Techniek
De vliegtuigfabrikant Airbus wil vanaf 2006 zijn A320-toestellen voor de korte en middellange afstand standaard voorzien van techniek waardoor passagiers met hun eigen gsm kunnen bellen.

KLM
Volgens een woordvoerder van de KLM hebben eerdere test nooit feitelijk aangetoond dat mobiele telefoons de apparatuur in een vliegtuig kunnen storen. “Maar er is ook nooit bewezen dat dit niet mogelijk is.’‘

Overlast
De woordvoerder vindt dat goed moet worden nagedacht over het eventueel intrekken van het belverbod. Hij wijst op de overlast die ontstaat, vooral op lange vluchten, als passagiers te pas en te onpas worden gebeld.

© RTLNieuws.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Fijn dat je zittende in zo'n kist kunt bellen.Jammer dat de mensen op de grond dat niet kunnen omdat ze zich niet verstaanbaar kunnen maken en niets kunnen verstaan als er driehonderd bellende vliegeniers over komen...