Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veranderende windrichting: meer herrie Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1087 
|
 haarlemsdagblad.nl 
Veranderende windrichting: meer herrie Schiphol

SCHIPHOL - Het vermoeden bestaat dat de heersende windrichting rond Schiphol aan het veranderen is waardoor vaker start- en landingsbanen worden gebruikt die veel herrie opleveren.

Om zekerheid hierover te krijgen wordt aan het KNMI gevraagd een onderzoek in te stellen, zo staat in het verslag van de Tafel van Alders over de maanden november, december en januari. Het nieuwe geluidsstelsel voor Schiphol is het tweede jaar van het experiment ingegaan. In het eerste jaar bleek al dat de Buitenveldertbaan niet minder maar juist vaker is ingezet dan de bedoeling was.

Vanwege de extra geluidsoverlast en de commotie daarover in met name Amstelveen en Amsterdam gaat Hans Alders apart overleg voeren met de bewonersgroepen rond de Buitenveldertbaan. Voor de zomer zal hij verslag uitbrengen aan staatssecretaris Atsma. Dan zou ook de analyse van het KNMI er moeten zijn.

Voor die tijd wordt al een bewonersbijeenkomst gehouden in het Crown Theater in Aalsmeer. Woensdag 25 april zal Alders vanaf 19 uur dan het nieuwe stelsel en de eerste ervaringen toelichten en met bewoners in discussie gaan. In ieder geval willen Alders en Atsma dit tweede jaar van de proef met het nieuwe systeem afmaken en dan een eindoordeel vellen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Veranderende windrichting.........
Herrie wordt er toch wel gemaakt en niet door de start- en landingsbanen.
Nee, door de toestellen (de Schiphol-group weet dit zeker nog niet?). Ik denk dat de Schiphol-group dan wel eens minder rooskleurig uit de verf kan komen, omdat het aantal geluidsgehinderde mensen dan kan stijgen. Ongunstig dus voor Schiphol.
Maar niet getreurd, pas je toch gewoon weer de wet aan? Den Haag springt wel weer op de bres!
Helaas voor de mensen die er door worden geterroriseerd, maar dat maakt Schiphol niets uit.