Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veluwe ziet overlast Lelystad als gevaar

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 859 
|
 De Stentor 
Veluwe ziet overlast Lelystad als gevaar

HARDERWIJK/LELYSTAD - De uitbreiding van Lelystad Airport blijft een heet hangijzer op de Noordwest-Veluwe.
 
Ditmaal kwamen de gevolgen van uitbreiding van het vliegveld ter sprake tijdens Veluwedebat dat werd gevoerd in het Dolfinarium in Harderwijk. Voor- en tegenstanders van ‘Lelystad’ gingen er met elkaar in discussie, al leek de laatste groep de meeste steun te krijgen. De vliegvelduitbreiding kwam aan de orde bij de stelling of de Veluwe steeds stiller moet worden. Daar is een meerderheid van de inwoners tegen. Maar de geluidsoverlast van Lelystad wordt als een gevaar gezien.

Het wordt door velen als uiterst merkwaardig gezien dat miljoenen in natuurgebied de Hierdense Poort worden gepompt en dat er vervolgens om de haverklap vliegtuigen overkomen. Waarbij tevens wordt gevreesd dat in de toekomst steeds meer vluchten worden overgeheveld van Schiphol naar Lelystad. Er zijn daarentegen ook Veluwenaren die van mening zijn dat de hele discussie over de gevolgen van uitbreiding van luchthaven Lelystad te veel wordt gevoed door angst en onbekendheid.

Het Veluwedebat werd gehouden op initiatief van provinciale staten van Gelderland. Die willen graag weten wat de bevolking vindt van de leefbaarheid op de noordwest-Veluwe gezien de steeds verder opschuivende invloed van de Randstad.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Gelukkig maar al die onbekendheid.
Wat niet weet, wat niet deert.
Bij ons is geen sprake van onbekendheid.
Wij weten er alles van.
Verschrikkelijk.