Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veluwe vreest overlast Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 824 
|
 De Telegraaf 
Veluwe vreest overlast Lelystad Airport

HARDERWIJK -  De gemeenten Harderwijk en Nunspeet vrezen overlast voor hun inwoners door een toenemend aantal vluchten op de oostelijke uitvliegroute van Lelystad Airport. Beide gemeenten hebben door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) alternatieve vliegroutes laten opstellen om de Veluwe te ontzien.
Schiphol wil 9.500 vluchten verplaatsen naar Lelystad Airport. „Wij zijn niet tegen die uitbreiding, maar tegen uitbreiding van het vliegverkeer over de Veluwe”, aldus een woordvoerder van de gemeente Harderwijk woensdag.

In de alternatieve vluchtroutes wordt het vertrekkend vliegverkeer niet langer over de Veluwe maar richting het Eemmeer tussen Spakenburg en Nijkerk geleid. Hier vinden de vliegtuigen dan aansluiting op de bestaande vliegroute tussen Schiphol en Arnhem. Volgens beide colleges leidt dit voor andere woonkernen niet tot extra hinder.

„Dat gemeenten op de uitbreidingsplannen van het vliegveld reageren, is prima, maar de vliegroutes maken geen onderdeel uit van deze procedure. Daar moet de minister uiteindelijk een besluit over nemen”, aldus een woordvoerder van Lelystad Airport. Volgens hem zou het dagelijks om circa vier vliegtuigen gaan die op een hoogte van 2 kilometer gebruik maken van de route over de Veluwe.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Dagelijks circa vier vliegtuigen!! Op een hoogte van 2 kilometer!! Dat is te mooi..doe dat mij maar....

Ik ben dus voor eerlijke verdeling van de hinder...dus ook op de veluwe kan best af en toe een vliegtuig vliegen....