Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Velsen krijgt meer vliegtuigen over zich heen’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 622 
|
 IJmuider Courant 
‘Velsen krijgt meer vliegtuigen over zich heen’

VELSEN - Velsen krijgt meer vliegtuigen over zich heen als de nieuwe vliegregels ingaan. Die regels zijn voorgesteld door de Tafel van Alders, waarin betrokken partijen overleggen. Rob van den Brink, die namens de gemeente Velsen in het Comité regionaal Overleg Luchthaven Schiphol (CROS) zit, is het niet eens met die nieuwe regels.

Het CROS heeft met de nieuwe vliegregels ingestemd, omdat er anders een jaar vertraging zou optreden. De Velsenaar is het daar niet mee eens. Hij vindt de experimentele regels die straks worden gehanteerd, op z’n Hollands gezegd boterzacht. Ze bieden de omwonenden van de luchthaven Schiphol te weinig bescherming tegen vliegtuiglawaai. Volgens Van den Brink wordt bij een succesvol experiment het nieuwe systeem definitief ingevoerd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door D. Duindam uit Haarlem-Noord

Per wanneer gaan deze nieuwe vliegregels in? Hier in Haarlem Noord is het nu al erg merkbaar. Momenteel is er een duidelijke toename veel van opstijgend vliegverkeer, die veel overlast veroorzaakt.

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

en uiteraard staat nu al vast dat het experiment "succesvol" is ................... (voor de luchtvaartsector dan).

Trouwens, regels? welke regels?, er zijn dan helemaal geen regels meer, dat is toch de grote (sector)gedachte achter dit systeem?

Geplaatst door victor uit krommenie

Nou, velzen valt nog best mee..
Vooral het gebied onder de landingsroute naar de Zwanenburgbaan krijgt het (nog) zwaarder te verduren. Deze wordt met bijna 50%!! vergroot in 2020 tov 2008!!

Het nieuwe stelsel is niet zozeer het grootste probleem als wel het feit dat er gigantische groei mogelijk wordt gemaakt door het eerdere aldersadvies uit eind 2008.
Ik hoor daar echter niemand van de gemeente Zaanstad over....

Geplaatst door joop uit NULL

Helaas D. Duindam, bellen naar BAS heeft geen zin, duizenden klachten maakt niets uit Haarlem-Noord is de lul en de gemeente Haarlem steekt ook geen poot uit. wie stopt schurkenstaat schiphol? helaas niemand, onze mooie rechtstaat Nederland. Wat gek toch dat de mensen het vertrouwen in de politiek verliezen.

Geplaatst door Kees uit Castricum

Joop,

Ik noem het een parlementaire dictatuur.
We worden geregeerd door ambtenaren die te lang op eenzelfde departement "werkzaam" zijn.