Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Veiligheid niet zaligmakend in luchtvaart’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 700 
|
 Telegraaf 
‘Veiligheid niet zaligmakend in luchtvaart’

RIJSWIJK - Het is een misvatting dat veiligheid boven alles gaat in de luchtvaart. Dat stelt Benno Baksteen, oud-verkeersvlieger en voorzitter van een commissie die de overheid adviseert over veiligheid in de sector.

„Het is een misvatting dat veiligheid het enige criterium is”, stelt Baksteen in reactie op het verhaal dat zowel piloten van Ryanair als KLM onder druk zijn gezet om met weinig brandstof door te vliegen. „Je kunt altijd 2 ton kerosine meer meenemen dan je volgens de berekeningen nodig hebt, maar dat kost veel geld en is ook nog eens slecht voor het milieu.”
Vorige week raakte Ryanair in opspraak na een uitzending van het KRO-programma Reporter. In Reporter vertelden vier piloten van Ryanair dat ze onder druk worden gezet om zo min mogelijk te tanken. De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair ontkent dat ze piloten onder druk zet om met minder brandstof te vliegen om daarmee geld te besparen. Volgens Ryanair heeft de redactie van Reporter de reportage „enkel met geruchten en speculaties” gestaafd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

Dit is openbaring, tot dusverre werd altijd ontkend dat veilgiheid op het tweede plan kwam.
De tijden veranderen....

Nu stort men kennelijk liever voor spotprijs neer dan dat me iets meer betaalt om veilig aan te kunnen komen?
Dubbel zuur: Als onderwonende heb je al helemaal niet te kiezen.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Dat veiligheid niet voor alles gaat is oud nieuws maar goed dat eens bevestigd te zien. Veiligheid wordt net als geluidhinder geslachtofferd aan de "efficiency", de markt dus en het financiële gewin. Er wordt in de vrije ruimte boven 3000 ft om redenen van efficiency boven bewoond gebied gevlogen (mail waar dat in staat heb ik) en vliegtuigen storten misschien niet en masse neer maar je vergroot de risico's (en ook de overlast) wel aanzienlijk als je in plaats van boven onbewoond gebied bewust boven bewoond gebied vliegt. Inderdaad: ook omdat dat qua brandstofgebruik efficienter is...... En die grondbewoners? Ach, we hebben er bijna 17 miljoen en aan een boom zo vol geladen....

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Het is al 20 jaar duidelijk: Als het moet gaat de Luchtvaartsector inclusief LVNL overlijken..!
Daarbij gesteund door politici met slappe kniëen. Wij als St.SWAB beschikken, over ca 200 mailwisselingen met BAS/LVNL,waar de grootste onzin samen ging, met indirect toegeven dat capaciteit voorop staat, of als reden : Ja het was DRUK... Hoelang nog ?

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Nu komt plotseling het argument "milieu" om de hoek kijken. Als het over groei van de luchtvaart gaat hoor je daar niets over, want dan gaat het om de economie.

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en:

In Duitsland komt een man om nadat hij vol in het gezicht is getroffen door een onbemand vliegtuigje........

In Een Vandaag wordt een cockpitloos vliegtuig getoond en vast aan passagiers gevraagd of ze daarmee willen reizen. Het beroep van piloot zou door automatisering gaan verdwijnen....

De voorzitter van het Platform Duurzame Luchtvaart noemt veiligheid voor de luchtvaart niet zaligmakend....

Allemaal wat verwarrend en misschien is dat juist de bedoeling?

Laat men in Nederland eerst maar eens op een nette manier de experimenten verbonden aan de wijzigingswet evalueren, dan kan daarna de nog nodige besluitvorming in gang worden gezet?