Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veel zienswijzen over concept luchthavenbesluit (Elburg - Lelystad Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1211 
|
 veluweland.nl 
Veel zienswijzen over concept luchthavenbesluit (Elburg - Lelystad Airport)

ELBURG - De gemeente Elburg heeft kennis genomen van het aantal zienswijzen dat is ingediend vanwege het voorgenomen luchthavenbesluit voor luchthaven Lelystad. 862 particulieren hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Het merendeel hiervan is afkomstig uit Biddinghuizen. Verder hebben 38 ondernemers, 10 bewonersorganisaties, 8 natuur- en milieuorganisaties een zienswijze ingediend. Ook overheden behoren tot de indieners: 12 zienswijzen zijn afkomstig van gemeenten en 1 van de provincie Flevoland.

Wethouder Rien Boukema (EB) is niet verrast door het aantal zienswijzen: “Ik vind dat er nogal wat vragen onbeantwoord zijn gebleven. Hoeveel geluid geeft het nu wanneer een vliegtuig recht over je heen vliegt? Daarop geven de animaties geen antwoord. Ook lijkt het erop dat er nauwelijks rekening gehouden is met de recreatieve functies van het Veluwemeer. Een aantasting van de bedrijven die hier gevestigd zijn levert ook economische schade op voor onze gemeente. Verder heeft de Commissie m.e.r. aangegeven dat informatie over de milieuschade en geluidshinder bij toekomstige woonwijken ontbreekt. Overigens verwacht ik niet dat deze zienswijzen tot een ander Luchthavenbesluit zullen leiden.”

Het wachten is nu op het oordeel van minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus. Zij beoordeelt de zienswijzen en neemt naar verwachting in december een besluit.


Reacties op dit bericht