Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veel gegadigden ontwerpwedstrijd geluidswal langs Polderbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1201 
|
 Haarlems Dagblad 
Veel gegadigden ontwerpwedstrijd geluidswal langs Polderbaan

Schiphol -  De ontwerpwedstrijd voor een geluidswal langs de Polderbaan van Schiphol trekt internationaal de aandacht. Bij Schiphol hebben zich 150 belangstellenden uit 23 landen gemeld met een verzoek om nadere informatie, aldus een woordvoerster. Deze week sloot de termijn waarbinnen ontwerpers schriftelijke vragen konden indienen.

Onder de gegadigden bevinden zich veel particulieren, opleidingsinstituten en ontwerpbureaus, zo stelt de luchthaven. Ook een aantal bedrijven heeft belangstelling getoond. De luchthaven heeft in totaal 1,25 miljoen euro uitgetrokken als beloning voor de beste ontwerpen voor een innovatieve geluidwerende voorziening parallel aan de Polderbaan. De winnaar kan rekenen op 750.000 euro.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Zal het hier net zo mee gaan,als met de 650 Verbetervoorstellen?
En....Als je velen voor deze problematiek verantwoordelijk maakt, HET IS IMMERS ZO MOEILIJK.... is niemand verantwoordelijk meer
en formaliseren we het probleem gewoon.

Geplaatst door Frits uit Leiden

Toentertijd bij het verkrijgen van de opdracht een methode te ontwikkelen voor het opruimen van mijnen, kreeg de partij met de beste pr-machine het geld van de overheid. Wat is er uitgekomen? Niets, totaal niets.
Nog steeds is er geen effectieve methode. Nog steeds worden ledematen verloren. Zo zal het ook met dit douceurtje gaan.
Tijdens Internoise 2001 werd een persoon gevraagd naar een bijzonder deel van de toegepaste rekenmethode voor akoestiek, hij moest de vraag schuldig blijven. Toen hij ging zitten nam hij de co-chair in van die sessie. Later werd hem in de wandelgangen gevraagd over dat deel. Hij zei: " ik moest dat verhaal houden". Allemaal pr, allemaal voor de Buehne. Zinloos.

Gewoon minder vliegen is de beste remedie.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Mijn inziens is deze hele poppenkast verspilde energie. Het is sympthoon- bestrijding. Bij ons dorp, langs de A9 is ook een geluidswal aangelegd. Tegen het verkeerslawaai, zo heet het. Men wil echter niet erkennen dat er meer lawaai van boven komt, dan dat er vanaf de A9 wordt gegenereerd! De Schiphol-group kan zich beter, samen met de fabrikanten toeleggen op het echt stiller maken van de toestellen zelf. Het ontwikkelen van VTOL-toestellen bijvoorbeeld. Mijn inziens zijn de fabrikanten een verkeerde weg in geslagen.