Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vanaf vrijdag starts en landingen Schiphol in zuidelijke richting

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1009 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Vanaf vrijdag starts en landingen Schiphol in zuidelijke richting

SCHIPHOL - Vanaf vrijdag (9 september) wordt het baangebruik op Schiphol opnieuw gewijzigd. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten starten en landen vliegtuigen vanaf die datum zowel overdag als ‘s nachts bij voorkeur in zuidelijke richting. Sinds 8 juli heeft landen en starten in noordelijke richting de eerste voorkeur.

Met de komende wijziging zal de Polderbaan, al dan niet in combinatie met de Zwanenburgbaan, weer als eerste worden gebruikt voor landend verkeer vanuit het noorden en de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan voor startend verkeer in zuidelijke richting.

Volgens Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wordt met deze wijziging van de preferentievolgorde de verdeling van de geluidbelasting door het gebruiksjaar heen in balans gehouden. “Zo moet worden voorkomen dat de toegestane geluidbelasting in de handhavingspunten rond Schiphol wordt overschreden”, licht LVNL toe.

De aanstaande wijziging in het baangebruik is noodzakelijk vanwege de weersomstandigheden in het operationeel jaar 2005 tot nu toe, in combinatie met de huidige procedure voor gelijktijdig starten van de Polderbaan en de Zwanenburgbaan naar het noorden. Het operationeel jaar 2005 eindigt op 31 oktober.

Sinds gisteren (5 september) test LVNL het gebruik van vier in plaats van drie banen tegelijkertijd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kees uit Castricum

Ze prefereren maar een eind heen maar de windrichting bepaald uiteindelijk hoe er gestart en geland wordt.
Op internet is een weerstation bij Krommenie (Busch) te vinden die ook de windrichting aangeeft en ik kan daar zien of er geland of gestart wordt op de polderbaan.
Het woord preferentie is dus voor mij niets waard, en is niets meer dan een zoethoudertje zoals schiphol en LVNL er een trommel vol van heeft.

Geplaatst door leo uit de kwakel

Precies Kees.
Maar zelfs bij wind mee kan er naar alle kanten worden gestart zo is de laatste weken gebleken. Vandaag (6 sept.) nu de voorkeursrichting naar het noorden is en het nagenoeg windstil is tel ik hier 3km van en in het verlengde van de Aalsmeerbaan tussen 19:15 en 20:15 37 startende vliegtuigen naar het zuiden.
Het persbericht is dus niet eens een zoethoudertje meer, het is volmaakte onzin. Slaat als koek op Dirk !Geplaatst door Rik uit Uitgeest

Je wordt hier toch godverdomme helemaal moedeloos van.

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Wat een dure woorden. Preferentie=voorkeur, wekt de indruk dat met e.e.a. rekening wordt gehouden. In werkelijkheid wordt helemaal nergens rekening mee gehouden,al boven Hoorn vliegt men op 600 meter vrolijk over Noord-Holland om eens te zien waar op de banen een plekje vrij is. Dit achterhaalde vliegsysteem moet zo snel mogelijk van tafel; gesprekjes met Cerfontaine over een convenant naar (voorlopig) 600.000 vluchten oud systeem, laat me niet lachen. Kunnen de platforms hun energie niet beter benutten?!