Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Van een glijvlucht is helaas niets te merken”

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 932 
|
 NHD 
“Van een glijvlucht is helaas niets te merken” Download het gehele artikel '“Van een glijvlucht is helaas niets te merken”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Fantastisch, al die reacties en meningen. Goed, dat dit kan in dit land, dat is elders wel anders.
Mag ik een analyse maken over geluid?
Emotioneel geluid:
Ouderwetse maaimachines, klokgelui, carillon, haangekraai en het tokkelen van kippen, het zoemen van insecten (muggen even daargelaten)het klikklakken van paardenhoeven, het kwaken van een kikker, het gejubel van een merel en het gezang van alle vogels, enz. Menigeen krijgt een blij gevoel bij deze geluiden en voelt zich verbonden met het verleden toen dit alles normaal was om te horen.
Technisch geluid:
Scheurende auto's, opgevoerde brommers, motoren, ringtones en hard pratende mensen, het geluid van de televisie, die de hele dag aanstaat en wellicht met de radio daarbij, en de brullende vliegtuigen, enz.
Menigeen wordt hier diep ongelukkig van en voelt geen verbinding met zijn leefomgeving meer, door dit alles verstorend lawaai.
Welk geluid zou de mens gelukkiger maken?
De STILTE! Maar daar zijn we doodsbang voor geworden, denk maar aan het woord: "Dood-stil." Dat mag op andere plekken op aarde zijn maar in godsnaam niet in Nederland.