Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Wijk: KLM blijft tot in lengte van jaren bestaan

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 839 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Van Wijk: KLM blijft tot in lengte van jaren bestaan

AMSTELVEEN - KLM-topman Leo van Wijk verwacht dat zijn onderneming tot in lengte van jaren zal blijven bestaan. De merknaam KLM is volgens hem in de contracten met Air France acht jaar lang gegarandeerd. Van Wijk zegt dat in een interview in De Volkskrant.

“Spinetta en ik zijn ervan overtuigd dat KLM in lengte van jaren overeind zal blijven. De loyaliteit van het personeel en de klanten zijn de beste waarborgen voor het voortbestaan van KLM”, zo zegt hij in het dagblad. Volgens Van Wijk is het niet nodig volledig te integreren met Air France. ‘De risico’s zijn te groot en het levert te weinig voordeel op. Northwest kampt nog steeds met problemen vanwege de overname van Republican vijftien jaar geleden.’

De KLM-topman benadrukte dat door de hoge brandstofprijzen de prijzen van vliegtickets structureel flink hoger komen te liggen. “Er is niemand meer die gelooft dat de olieprijs, die nu rond de 60 dollar per vat ligt, naar 25 tot 30 dollar zal zakken. We blijven dus te maken houden met hoge olieprijzen en die moeten worden verdisconteerd in de tarieven”, aldus Van Wijk in de Volkskrant.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob uit NULL

Kan iemand me uitleggen wat het een in godsnaam met het ander te maken heeft?