Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Ojik blijft bewonersvertegenwoordiger in CROS

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 855 
|
 Hoofddorpse courant 
Van Ojik blijft bewonersvertegenwoordiger in CROS

HOOFDDORP - Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad is er voorstander van dat Zwanenburger Kees van Ojik tot 1 mei volgend jaar bewonersvertegenwoordiger blijft in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Dat bleek vorige week tijdens een debat in de raad.

Van Ojik is al twee termijnen bewonersvertegenwoordiger in de CROS en zou daarom aan het eind van dit jaar moeten worden vervangen. Het college van B en W heeft echter voorgesteld om de oud-huisarts te laten aanblijven tot er een nieuwe Omgevingsraad Schiphol is gevormd.
Het probleem is dat Kees van Ojik inmiddels niet meer onomstreden is. De actiegroep FloriandeTegenGeluid zegde onlangs het vertrouwen in hem op en ook de dorpsraad Lijnden schreef een zeer kritische brief over de bewonersvertegenwoordiger. Daar voegde oud-CROS-lid Van den Brink vorige week als inspreker in de gemeenteraad nog een erg kritische beschouwing aan toe. Volgens hem is Van Ojik dringend aan vervanging toe.
Alleen de oppositiepartijen Forza! en Eén Haarlemmermeer onderschreven die visie. Wethouder Arthur van Dijk van Luchthavenzaken stoorde zich aan het betoog van Van den Brink. Volgens hem is niet aangetoond dat Van Ojik zijn taak niet goed uitoefent.
De meeste partijen waren dat met de wethouder eens, zodat de stemming op 6 december geen spannende zaak lijkt te worden.


Reacties op dit bericht