Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Geel past Schipholdoel aan

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 914 
|
 NOS Teletekst 
Van Geel past Schipholdoel aan Download het gehele artikel 'Van Geel past Schipholdoel aan'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Schande...
Wat een slapjanus.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het is nu wachten op mutsje Melanie die gaat roepen dat het echt niet langer kan zo, met het milieu. Ze zal voorstellen een stuk minder te gaan vliegen, de Polderbaan om te bouwen tot recreatiepark, alle transfervluchten te verplaatsten naar het nieuw te bouwen platform en alleen de stilste en zuinigste vliegtuigen in het Nederlands luchtruim toe te staan.

Dan kan ze rustig de krankzinnige expansiedrift van Schiphol aan haar CDA-collega overlaten.

Riep de staatssecretaris vorig jaar niet (radio 1) dat er geen enkel probleem zou zijn met de normering van Schiphol terwijl hij werd gefêteerd door Cerfontaine op Schiphol?
En wat gaat de kamer doen met zo’n staatssecretaris? Meesnurken naar ik aanneem?

Geplaatst door Els uit catricum

Mijnheer Geel,
Wat verstaat u onder dichtbij en dat mensen, dichtbij Schiphol relatief meer hinder "mogen" ondervinden? Is Santpoort, Beverwijk, Heemskerk, Assendelft, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Hoorn , den Helder ook nog dichtbij???
Trouwens, nu ik dit opschrijf, valt het me op, dat ik het over Noord-Holland heb maar hoe staat het richting Wassenaar? Dat is ook dichtbij Schiphol en die mogen ook best wel eens gesaldeerd worden, vindt u ook niet? Vooral 'nachts. Ik las vandaag nog een artikel in ons plaatselijk blad over het advies van VROM, om vooral te ventileren. Ik kreeg haast de slappe lach. Dat kan voor grote gebieden in Nederland toch niet meer omdat mens anders niet kan slapen van de herrie? Nee, weet u wat voor advies ik kreeg van VROM? Om een apparaat aan te schaffen zodat er wel frisse lucht binnen kon komen maar geen lawaai. Het moet toch niet gekker worden.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Tja, Els, En toch wordt het al maar gekker....
Wat is dichter bij Schiphol......?
Als het om de regio,direct rond Schiphol zou gaan, b.v. Aalsmeer, Amstelveen, Spaarndam, Zwanenburg, Uithoorn, e.d. dan schendt men de zware beloften , die men in 1995 (PKB 1995)deed, toen men besloot tot aanleg van die 5e baan, weet je wel die "Milieubaan"...nu Polderbaan: "De Zwanenburg-,De Buitenveldert-en de Aalsmeer baan zouden worden gaan ontzien." Het staat er echt....
Daar kwam alleen voor wat betreft de Buitenveldertbaan iets van terecht. (Jaren werden de burgers onder die baan te A.veen ,Buitenveldert en A.dam Z.O. getijsterd. En er vond een afschuwelijke ramp plaats. Genoeg is genoeg. Bij dit voorgestane beleid, zijn we die winst over 3 jaar volkomen kwijt. De Aalsmeer baan kreeg vele procenten meer: Ca 30 % Bij de Zwanenburgbaan haalde men ook de beloofde vermindering niet...
Als van Geel bedoelt, de trits die jij noemt, dan gaat het om plaatsen, die NIET dun bevolkt zijn. Plaatsen als Assendelft, Velsen, Heemskerk e.d.kregen inmiddels veeeel meer ellende overzich heen. En wat te denken al die plaatsen aan de kust en in Kennemerland, die toch vooral bedoeld waren als recreatiegebieden?
Ik vindt de metafoor van Toon Hermans vaak erg goed op zijn plaats:"Als ik hier druk krijg ik daar pijn......
Zou het idee van "Uit elkaar spelen" inmiddels zijn begonnen? Gelukkig liet het MNP zich vandaag niet onbetuigd met de conclusie: Groei en bescherming van omwonenden: Jij en ik dus, gaat niet meer samen!
Dan is het van Tweeen een: Of geen groei meer, of een drastische verplaatsing van de ellende naar..ja waarnaar toe? Naar zee?
Het gaat niet aan, een minderheid van de regio Schiphol de tol te laten betalen, voor de rest van Nederland.
Normen en waarden zijn bedoeld voor heel Nederland.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Jan, waar het op neer dreigt komen: geen drastische verplaatsing van de ellende naar een acceptatie van de dramatisch toenemende ellende. Het lijkt er steeds meer op dat geen rekening wordt ghouden met relatieve minderheden die geen potentieel geweld in het vaandel dragen. Vreedzame acties zoals op 30 mei lijken nutteloos zo. Kennelijk moet er eerst écht wat gebeuren. En anders moeten die honderddduizenden gewoon slikken of stikken. Dát lijken inmiddels de normen van de regeringspartijen en het kabinet Balkenende. Lekker landje hier...