Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Vakanties via Schiphol duurder door minder nachtvluchten’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 946 
|
 parool.nl 
‘Vakanties via Schiphol duurder door minder nachtvluchten’

Duurdere vakanties en minder vakantievluchten: dat is volgens maatschappijen als Corendon en Arkefly het gevolg van de inperking van het aantal nachtvluchten op Schiphol.

Deze week maakte minister Schultz van Haegen van Verkeer (VVD) bekend dat het aantal nachtvluchten op Schiphol de komende drie jaar daalt van 31.000 naar 28.000. Volgens haar is dat nodig om de overlast te verminderen die omwonenden ondervinden.

De belangrijkste vakantievliegers zien zich ernstig bedreigd door de maatregel. Zij kunnen alleen goedkoop vliegen als ze drie of vier retourvluchten per dag kunnen maken. Daartoe moeten ze ‘s ochtends zo vroeg mogelijk beginnen en ‘s avonds zo laat mogelijk eindigen.

Door de inperking van het aantal nachtvluchten kunnen de maatschappijen straks minder vaak op en neer vliegen naar de zon. ‘Wij zijn overvallen door deze maatregel,’ zegt Atilay Uslu van vakantievlieger Corendon. ‘Onze luchtvaartman zal de minister om opheldering vragen.’

Volgens topman Steven van der Heijden van TUI, onder meer het moederbedrijf van vakantievlieger Arkefly, komt de controle over de nachtvluchten met deze maatregel bovendien nog steviger in handen van KLM en diens dochter Transavia, de grootste aanbieder van vakantievluchten.

‘Omdat het merendeel van de nachtslots bij KLM-groep door Transavia wordt gebruikt, raakt dit heel erg aan onze concurrentiepositie,’ zegt Van der Heijden. ‘Het is nu al heel erg ongelijk verdeeld, dat wordt alleen maar erger.’

Lees vandaag meer in Het Parool.

(Door: Herman Stil)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Inwoner Buitenveldert uit Amsterdam

Dan maar een volledig verbod op nachtvluchten. Vakantievluchten van Transavia dragen niet echt bij aan de mainport Schiphol en de Nederlandse economie.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Van der Heijden heeft gelijk, het is erg ongelijk verdeeld. Wij de herrie midden in de nacht en hij het financiële gewin. Het beperken van vakantievluchten is wel slecht voor het draagvlak voor Schiphol in de regio. Nu zitten we in de herrie maar zijn met 20 minuten op Schiphol. Als wij straks allemaal naar Lelystad moeten........ weg draagvlak. Ik denk trouwens dat dit allemaal doorgestoken kaart is. Genoemde heren zullen wel bevriend zijn met onze Melanie (die trouwens wel van de VVD maar niet van "Verkeer" is, dat heet zo niet). Die heeft de eerste smoes om het maar niet door te laten gaan alweer in handen.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Volgens de Gooi- en Eemlander zou de heer Van der Heijden het eerlijker vinden als Schiphol 's nachts helemaal op slot zou gaan, zoals Frankfurt. Er zullen omwonenden zijn die dat heerlijker zullen vinden.

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

@Boeing, Melanie is inderdaad van Min I en M, maar het schipholbelerid valt niet onder haar.Daar gaat tegenwoordig PvdA Staatssecretaris mevr Wilma over (??) hopelijk laat de Stas zich niet wegdrukken door deze diehard Schultz van Haegen !

Geplaatst door croa op de helling uit deltametropool

Onderdeel van het Alders voorstel is ooit geweest om tot 06.30 alleen glijvluchten beperkt toe te staan en om te lawaaiige toestellen te verbieden. Zo beloofde zelfs ex gedeputeerde Hooijmajers via de media.

Weinig of niets is er van terechtgekomen, men wil meermalen per etmaal charters uitvoeren en de Schiphol accountant die na Cerfontaine de CEO post overnam (!) maakte het allemaal mogelijk.
Met weer een veiligheidsincident deze week - een grote groep Britten onder de drank en pillen in de cabine - is volstrekt ongewis
hoe het er met de algehele veiligheidssituatie voorstaat. Met de officiele onderzoeksperiode van minimaal een jaar hoeft deze CEO zich daarover echter geen zorgen te maken. Die tijd kan hij besteden aan het slepende conflict met de grootste gebruiker KLM.
Zelfs de Rijkscommissaris Alders begint zich daar nu eindelijk zorgen over te maken. Of is dat vooral om de aandacht van zijn mislukte missie af te leiden?

Het mag duidelijk zijn dat nu eindelijk eens iets van de politiek wordt verwacht. Laten we hopen dat de nieuwe staatsscretaris komende woensdag serieus knopen doorhakt, de situatie lijkt namelijk volkomen uit de hand te zijn gelopen.