Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vakantiedrukte op Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1004 
|
 Telegraaf 
Vakantiedrukte op Schiphol

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol beleeft dit weekeinde een uittocht van vakantiegangers, veelal mensen die naar een zonbestemming reizen. Volgens een woordvoerder zullen zaterdag en zondag respectievelijk 48.300 en 47.400 mensen op het vliegtuig stappen.

Dat is aanzienlijk meer dan bij het begin van de herfstvakantie vorig jaar, die volgde op een van de mooiste zomers van de laatste decennia. Toen kozen op zaterdag en zondag respectievelijk 39.800 en 41.000 passagiers het luchtruim.

De luchthaven kan de toeloop dezer dagen overigens goed aan. “Het is best druk, maar voor ons geen probleem. We zijn dat wel gewend,” aldus een woordvoerster. Tijdens topdagen in de zomer vertrekken soms meer dan 65.000 mensen.

De drukte onstaat door het begin van de herfstvakantie in de regio’s Noord en Midden. Vrijdagmiddag was het al drukker dan normaal op de Nederlandse wegen. Op het hoogtepunt, rond 18.00 uur, stonden er volgens de ANWB 44 files met een totale lengte van ruim 230 kilometer. Dat is honderd kilometer meer dan normaal op vrijdag.

============


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Al deze mensen brengen hun geld naar het buitenland. Wie kan mij uitleggen dat dit toch goed is voor de Nederlandse economie?

Geplaatst door E Ksiet uit Castricum

En u gaat zeker altijd in Nederland op vakantie.. Ik ken meerdere mensen die de naam Gerard dragen maar u bent verreweg de domste!