Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD-verkiezingsprogramma: luchthaven naar zee

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1481 
|
 Haarlems Dagblad 
VVD-verkiezingsprogramma: luchthaven naar zee

Schiphol -  De VVD stelt in haar vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma voor om de start- en landingsbanen van Schiphol naar zee te verhuizen. Op die manier zou er in Haarlemmermeer meer ruimte komen voor woningen en bedrijven.


De Schiphol-woordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer, Paul de Krom, is verrast door de passage uit het verkiezingssprogramma van zijn partij over de luchthaven in zee. Uit eerdere analyses van onder meer het Centraal Planbureau, zegt hij, is reeds naar voren gekomen dat aan dit plan veel haken en ogen kleven op het gebied van financiën, logistiek, de wind, uitvoerbaarheid én vliegveiligheid.
,,De conclusie was: niet haalbaar. Bij mijn weten zijn de omstandigheden thans niet ineens gunstiger geworden.’‘
De Krom zegt dat als het plan al werkelijkheid wordt dit op de langere termijn zal zijn. Dat de VVD nu pleit voor een luchthaven in zee, is volgens hem van geen enkele invloed op de discussie over de zesde baan en over de huidige groeimogelijkheden van Schiphol. De parlementariër heeft er een hard hoofd in dat het prgramma van het papier af komt. ,,Een luchthaven in zee is qua beeld prachtig maar dit is voorlopig nog niet meer dan een discussiestuk voor de partij.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Verrassend en lullig voor dhr. De Krom.

Of is het inderdaad waar dat het Schipholdossier door zo weinig mensen van belang wordt geacht dat je er makkelijk windowdressing mee kunt plegen? Die paar honderdduizend sufferds op de grond hebben weinig invloed op het electoraat.

Geplaatst door cns uit Gezonde regio NH

Zie ook de rubriek 'Schrijf!' ad IKEA en de VVD elite / Schiphol Group!

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Zie RTL -4
Zalm over de schipholparagraaf van zijn eigen VVD verkiezingsprogram: Megalomane borrelpraat.............................

Zo kennen we de VVD weer....
Megalomanie , borrelpraat, etc