Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD Uithoorn roept op te klagen over vlieglawaai

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1286 
|
 Dichtbij 
VVD Uithoorn roept op te klagen over vlieglawaai

UITHOORN - De afgelopen maanden is er in Uithoorn en De Kwakel een duidelijke toename van vliegtuiglawaai. Dat komt doordat Schiphol vanaf eind 2013 het vliegverkeer op een andere manier afwikkelt. Vooral in de vroege ochtend en late avond is de overlast daardoor de overlast sterk toegenomen. Bij de VVD Uithoorn-De Kwakel komen veel klachten binnen. De VVD roept op te klagen.

Recent is de toegenomen herrrie aan de orde geweest in de raadsvergadering. Hierbij heeft de verantwoordelijke wethouder Jeroen Verheijen (VVD) toegezegd hier aandacht aan te geven in het regionale Schiphol overleg. Afgelopen week hadden enkele lokale VVD-raadskandidaten hierover een gesprek met VVD Provinciale Staten lid Petra Kirch-Voors. Daarbij bleek dat de toegenomen overlast ook de aandacht heeft van de VVD-fractie in het provinciehuis.

Kirch-Voors benadrukte dat het belangrijk is dat de klachten ook daadwerkelijk worden ingediend, wat lang niet altijd gebeurt. Alleen op basis van geregistreerde klachten kan aan de bel getrokken worden bij Schiphol.

De VVD roept inwoners van Uithoorn en De Kwakel dringend op om klachten te melden. Dat kan bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via 020-601.5555. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of klachten in te dienen via de website www.bezoekbas.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen! Kijk uit Uithoorn, het is verkiezingstijd en opeens luistert de VVD. Dat is nieuw! Weten ze niet dat er in Den Haag een VVD minister zit??? Luistert die ook tegenwoordig?

Geplaatst door Leo uit de kwakel(gem.Uithoorn)

** Was diezelfde meneer Verheijen niet tot voor kort zéér nauw betrokken bij CROS?
Dan had hij kunnen weten wat de kleine lettertjes inhouden. De kleine lettertjes in het 'Alders-advies'. Hieruit kun je duidelijk afleiden dat van zonsondergang tot ruim na zonsopkomst, m.u.v. de periode 23-06u. de Aalsmeerbaan als enige de HOOFDSTARTBAAN is, ook bij zuidwestenwind. En ook overdag als er wat wolkjes hangen. En in de wintermaanden is het iets langer donker dan 's zomers.
"Wat zitten slapen?", meneer Verheijen?
Sja, meneer Verheijen van de VVD vindt het als VVD'er eigenlijk wel leuk als Schiphol veel groter wordt, zolang de herrie maar niet in Uithoorn terecht komt. Niet eerlijk delen, nee, heel vrijgevig is hij. Iedereen buiten Uithoorn mag de herrie "gratis" overnemen, net zoals ze in Amstelveen(ook al zo'n VVD-bolwerk) vinden. En als iedereen in de gemeente Uithoorn maar genoeg brult denkt diezelfde meneer Verheijen - die overigens na 19 maart de gemeentepolitiek verlaat - dat hij met méér recht van spreken zijn idee weer op tafel kan leggen. Het idee om één van de twee vliegroute te verleggen naar het westelijk deel van de gemeente, waar die andere route al ligt met als resultaat dat de huidig ondervonden overlast aldaar voor de mensen ineens verdubbelt. Genereus, nietwaar.
Dan hebben de bewoners van de zwaar getroffen wijk De Legmeer - waar ook dhr.Verheijen woont- wat minder herrie. Voor 19 maart komt zo'n idee goed van pas in de verkiezingscampagne.

Daarna aanvaardt hij wellicht een baan in de vliegsector.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@Boeing: ZO IS DAT ! @Leo:'"net zoals ze in Amstelveen(ook al zo'n VVD-bolwerk) vinden" Leo Amstelveen is een VVD bolwerk ja, maar bedenk dat we na lang lobbywerk we de Raad te Amstelveen unaniem ,dus inclusief de VVD bereid vonden een Helios onderzoek te laten uitvoeren! Dat is echt nieuw ! Alleen CDA weth Groot,stond geheel alleen, hij bleef tegenspartelen. Wij informeerden de Raad te A.veen nu ook over de geschetste problematiek te Uithoorn/Kwakel/Aalsmeer EN Amstelveen(!)Je hebt groot gelijk, die Verheijen is een boef,eerder sterk gesteund door.. Ja Hooijmaijers, die ja... Van 2010 t/m 2020 zou de Aalsmerbaan met nog 70% dienente groeien. Hij stak daar geen poot naar uit. Verlaat hij nu de politiek, mogelijk verhuist hij ook..?? En spoor van verloedering achterlatende ? Het is mij een raadsel dat die VVD nog zo veel kiezers trekt..