Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

VVD Uithoorn roept op te klagen over vlieglawaai

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 681 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland 
VVD Uithoorn roept op te klagen over vlieglawaai

Door: de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

UITHOORN - De afgelopen maanden is er in Uithoorn en De Kwakel een duidelijke toename van vliegtuiglawaai. Dat komt doordat Schiphol vanaf eind 2013 het vliegverkeer op een andere manier afwikkelt. Vooral in de vroege ochtend en late avond is de overlast daardoor de overlast sterk toegenomen. Bij de VVD Uithoorn-De Kwakel komen veel klachten binnen. De VVD roept op te klagen.

Recent is de toegenomen herrrie aan de orde geweest in de raadsvergadering. Hierbij heeft de verantwoordelijke wethouder Jeroen Verheijen (VVD) toegezegd hier aandacht aan te geven in het regionale Schiphol overleg. Afgelopen week hadden enkele lokale VVD-raadskandidaten hierover een gesprek met VVD Provinciale Staten lid Petra Kirch-Voors. Daarbij bleek dat de toegenomen overlast ook de aandacht heeft van de VVD-fractie in het provinciehuis.

Kirch-Voors benadrukte dat het belangrijk is dat de klachten ook daadwerkelijk worden ingediend, wat lang niet altijd gebeurt. Alleen op basis van geregistreerde klachten kan aan de bel getrokken worden bij Schiphol.

De VVD roept inwoners van Uithoorn en De Kwakel dringend op om klachten te melden. Dat kan bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via 020-601.5555. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of klachten in te dienen via de website www.bezoekbas.nl


Reacties op dit bericht