Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VVD: Schiphol moet groeien in zee….

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1011 
|
 VVD 
VVD: Schiphol moet groeien in zee….

Uit het verkiezingsprogramma van de VVD

312
Ook onze luchthavens moeten kunnen groeien.

313
We hebben een kortetermijnplan, maar moeten ons verplichten ook innovatief aan de slag te gaan voor de lange termijn, voor 2030.

314
Zo is er de gedachte Schiphol zich als incheckpunt, met alle bedrijven en kantoren,
op zijn plaats te laten, maar starten landingsbanen naar zee te verplaatsen.

315
Supersnelle verbindingen zouden passagiers in vijf minuten naar het vliegtuig brengen.

316
De geluidsoverlast zou geheel verdwijnen.

317
Bovendien komt onder de huidige aanvliegroutes, waar het nu nog lawaaiig is, veel ruimte vrij voor woningbouw en groene recreatie.

VVD wil halvering duur werkloosheidsuitkering

(Novum)

De VVD wil de maximale duur van de werkloosheidsuitkering halveren van 38 naar 19 maanden. Dit blijkt uit het conceptverkiezingsprogramma dat de partij maandag in Rotterdam presenteerde.


De VVD verwacht met de maatregel mensen te kunnen stimuleren sneller nieuw werk te zoeken. Door de maatregel kan in de eerste drie maanden de uitkering omhoog, van 70 naar 80 procent van het laatstverdiende loon. De partij wil bovendien startende ondernemers voor de periode van drie jaar vrijstellen van belastingheffing over de winst.

Op het gebied van staatsinrichting wil de VVD het aantal Kamerzetels terugbrengen van 150 naar 100 zetels. Ook moet er een minister voor Veiligheid worden benoemd.

Schiphol verhuist als het aan de VVD ligt naar zee. “Wat het ook wordt, de luchtvaart moet kunnen blijven groeien.” 

De VVD-voorstellen tot belastingverlaging, gratis kinderopvang en handhaving van de AOW-leeftijd (65 jaar) en hypotheekrente lekten al eerder uit.

De VVD wil de maatregelen financieren door te snijden in onder meer de gezondheidszorg, de overheid en sociale uitkeringen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Dat lijkt een goed standpunt. Het grote gevaar hiervan is, dat dit bij een papieren plan blijft. Een vrijbrief ook, om Schiphol voorlopig in aanloop naar Schiphol in zee,
fors te laten groeien op de huidige locatie....
Dit was eerder de truc rond die plannen.

Geplaatst door Vos uit NULL

We zouden eindelijk eens kunnen stellen dat er 'wijze woorden' worden gesproken.
Al zou ik dit niet van een partij als de VVD verwachten. Ik ben het met de heer Griese eens, dat dit inderdaad een papieren plan is. Want waar denken zij het geld ineens vandaan te halen? Bij de gezondheidszorg en het onderwijs?
De VVD heeft reeds laten zien dat zij enorm pro Schiphol-group is, dat zal niet veranderen. Wederom een truc om kiezers te lokken? Ook uit de hoek van de mensen die onder het terreur van de Schiphol-group wonen? VVD: laat nu eens echt zien waar jullie voor staan. Trouwens, dit plan zou moeten worden gesteund door ook de linkse zijde van de partijen. Want iedereen kan er echt beter van worden. Maar dan moet het wel gebeuren! Een beter Nederland begint bij Schiphol in zee!

Geplaatst door Gerard uit NULL

Slecht!
Eerst het onderzoek naar vliegveld in zee voortijdig stopzetten (VVD), dan Schiphol alle ruimte willen geven door schrappen van milieugrenzen (VVD) en als duvel uit een doosje in 2030, als iedereen inmiddels uit de randstand is gevlucht, Schiphol alsnog verplaatsen (VVD)? In 2030 hoeft het echt niet meer, dan is het te laat. Doe het NU. Begin wat mij betreft MORGEN met de eerst spade en zet tot die tijd een rem op deze luchthaven. Schaarse milieuruimte maakt willig om elders een oplossing te vinden. Marktwerking!

Geplaatst door Dirk uit Zwanenburg

Denk toch eens na! Schiphol zorgt er juist voor dat er in grote delen van Noord-Holland-zuid geen woningbouw mogelijk is. Zodra Schiphol verdwijnt wordt deze groene ruimte in no-time volgeplempt met woningen. Weg natuur en weg open ruimte! Laat Schiphol maar lekker liggen waar het ligt. De natuur heeft er in ieder geval geen last van, enkel een paar zeurkousen met teveel vrije tijd!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@Dirk:

begrijp ik je goed:
jij ziet Schiphol als natuurbeschermer?

Geplaatst door Dirk uit Zwanenburg

Yep, dat lijkt me duidelijk. Rondom de banen van Schiphol zijntalrijke dieren te vinden. Van hazen tot alllei soorten roofvogels, ijsvogels, vlinders etc. Datzelfde geldt voor de gebieden die DANKZIJ de aanwezigheid van uit- en aanvliegroutes vrij zijn gebleven van woningbouw. Dieren trekken zich nauwelijks wat aan van geluidsoverlast. Het wordt tijd dat mensen dat ook gaan doen. Ik wordt doodziek van de klaagmentaliteit die er tegenwoordig in Nederland heerst.

Geplaatst door Rik uit Uitgeest

Stoppen met klagen mensen! Dirk kan er niet meer tegen. Kop dicht en genieten van die prachtige natuur. En elke minuut een vliegtuig dat laag overvliegt: negeren! Dat doen de konijnen immers ook. En ik heb nog geen vlinder zien bellen met het Cros, stelletje klaagzieken!

Geplaatst door Vos uit NULL

We kunnen toch een eiland voor de kust maken en daar mensen zoals Dirk en cornuiten opzetten? En, uiteraard met 8 start/landingsbanen. Hebben zij wat ze graag willen en de mensen die er dus wel last van hebben ook. Even terzijde: mensen zitten iets gecompliceerder in elkaar dan konijnen en roofvogels. Luisteren zij bijvoorbeeld naar muziek? Ervaren zij de dingen zoals mensen dat kunnen? Lijkt me toch niet.........en vorige week nog, heb ik een vlinder zien bellen naar het Cros.
De klacht was, dat het diertje omver werd geblazen door een straalmotor.......

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Opgegroeid in amstelveen en als kind/jongen in het amsterdamse bos. Daar is tegenwoordig nauwelijks meer te recreeren. Herrie en stank alom.
Nee Dirk, Eerst de misstanden maar eens uit de wereld. Vooralsnog acht ik het VVD plan voorlopig windowdressing. En wat die evt.woningbouw betreft, dat kan ook met ruimte omgeven blijven. In Amselveen oost losten ze dat redelijk goed op, woningbouw met grote waterpartijen, een park er in, en brede zichlijnen.
Hoe dan ook: De megalomane ideeen van schiphol moeten stoppen. Lees binnenkort hier een artikel van een vereninging van Interimdirecteuren, die alle macinaties van schiphol en hun lobby op een rij zetten.

Geplaatst door raymond uit NULL

verplaats schiphol maar dan komt er daaar meer ruimte vrij recreatie en woningbouw . en zeg nou zelf zou het niet mooi zijn om op het oude schiphol in te checken en dan naar schiphol op zee te gaan in 5 minuten en dan in te stappen en te weten dat het vliegtuig waar je inzit niemand overlast veroorzaakt. wat mij betreft mogen ze vanavond nog beginnen met het opspuiten van een eiland voor de kust. want in 2030 is het te laat.