Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

VVD Eersel tegen uitbreiding vakantievluchten

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 610 
|
 ww.ed.nl 
VVD Eersel tegen uitbreiding vakantievluchten

EERSEL - Als het aan de Eerselse VVD ligt dan mag het aantal zakelijke vluchten op Eindhoven Airport wel degelijk uitbreiden. De huidige coalitiepartij is echter fel tegen de uitbreiding met een flink aantal vakantievluchten. Dat stelt de fractie in een reactie op de bijeenkomst van de Alderstafel afgelopen vrijdag in het Veldhovense gemeentehuis.

Onlangs lekte via deze krant uit dat er plannen zijn om het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport met 25.000 te laten stijgen tot 43.000 in totaal. Vrijdagmiddag werden onder meer lokale politici, Belangenbehartiging Omwonenden Welschap, Brabantse Milieufederatie en de provincie door oud-minister Hans Alders bijgepraat over die ontwikkelingen.

De nieuwe aantallen vluchten stuiten VVD-fractievoorzitter Steven Kraaijeveld tegen de borst. Is nu nog één op de vijf passagiers afkomstig uit het zakelijke verkeer, straks wordt dat volgens zijn fractie één op de zeven. „We zijn altijd voorstander geweest van een uitbreiding van het aantal zakelijke vluchten bestemd voor de directe omgeving. Nu blijkt echter dat veel meer vluchten voor vakantiebestemmingen in de zomer zijn. Dat heeft geen toegevoegde waarde voor deze regio.”


Reacties op dit bericht