Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VS onderzoeken motorproblemen 787

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1026 
|
 nd.nl 
VS onderzoeken motorproblemen 787

NEW YORK - De Amerikaanse raad voor transportveiligheid (NTSB) is een onderzoek gestart naar mogelijke motorproblemen bij de nieuwe Boeing 787. Zaterdag leidden problemen met een motor van een Dreamliner nog tot een brand.

Volgens Boeing ontstonden de problemen met de motor van de 787 tijdens de standaardcontroles voor de start op de luchthaven van North Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina. Delen van de motor kwamen op en naast de startbaan terecht en veroorzaakten een brand, waardoor de luchthaven een uur lang moest worden gesloten. Om wat voor problemen het precies gaat wilde een woordvoerder niet zeggen.

”Hoewel het onderzoek nog in een prille fase is, zijn ons geen operationele problemen bekend die reden zijn tot zorgen over de veiligheid van de 787’s die worden aangedreven door motoren van GE”, aldus de Amerikaanse vliegtuigbouwer in een verklaring. “Als uit het onderzoek echter blijkt dat er actie moet worden ondernemen, dan heeft Boeing alles voorbereid om in actie te komen en dat zal dan ook worden gedaan.”

De Dreamliner is een van de belangrijkste vliegtuigen voor Boeing. De eerste 787’s werden vorig jaar afgeleverd na jaren van vertraging als gevolg van ontwerp- en productiefouten.


Reacties op dit bericht