Platform Vlieghinder Kennemerland
 

VS boycot EU emissiebeleid luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 827 
|
 duurzaam bedrijfsleven.nl 
VS boycot EU emissiebeleid luchtvaart

De VS hebben zaterdag besloten dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de door de EU opgelegde uitstootbelasting niet gaan betalen.

De Amerikaanse Senaat stemde unaniem in met het wetsontwerp van Republikein John Thune, dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verbiedt de Europese toeslag op CO2-uitstoot te betalen.

“Deze wet zal ervoor zorgen dat Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en passagiers niet mee hoeven te betalen aan de Europese schuld door middel van een illegale belasting”, zei Thune. “In plaats daarvan kan er geïnvesteerd worden in het creëren van banen en het stimuleren van onze eigen economie.”

Sterke eenheid

De Republikeinen en Democraten waren het ditmaal eens met elkaar. “Het is verfrissend om een sterke eenheid tussen Democraten en Republikeinen te zien over het feit dat Amerikanen niet gedwongen moeten worden om een Europese belasting te betalen”, zei de Democratische senator Claire McCaskill.

Het wetsontwerp zal een hogere druk leggen op de Verenigde Naties om met een globaal alternatief op de Europese wet te komen. Eurocommissaris voor Klimaat Connie Hedegaard verwacht echter niet dat de VS een dergelijke wet wel zal goedkeuren. “Het is niet genoeg om te zeggen dat je het wilt, je moet ook hard werken om het voor elkaar te krijgen. Dat betekent dat de VS zijn houding moet veranderen en bereidheid moet tonen om een echte betekenisvolle globale deal te sluiten.”


Reacties op dit bericht