Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Utrecht wil overleg over actieplan geluid

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1052 
|
 AD 
Utrecht wil overleg over actieplan geluid

UTRECHT - Verkeerslawaai is niet met een pak papier te bestrijden. Utrecht wil daarom met de vier grote steden en de VNG in gesprek met de rijksoverheid over het actieplan geluid.
De Utrechtse wethouder De Weger kreeg vorige week een bak kritiek over zich heen van de Nederlandse Stichting Geluidhinder (NSG). Deze lobbyclub verweet de gemeente kortzichtigheid.

Volgens de club is de gemeente te krenterig om er geld voor uit te trekken.

Volgens De Weger is daar geen sprake van. ,,Het slaat nergens op. Het ministerie heeft de discussie over geluid niet goed opgezet. Eerst moesten er geluidskaarten komen en vervolgens actieplannen om de knelpunten op te lossen. Maar de maatregelen om het geluid in de stad overal onder de 65 decibel te krijgen, zijn niet reëel.’’

Utrecht zou bijvoorbeeld geluidswallen langs de Amsterdamsestraatweg moeten bouwen om daar onder de norm te komen, of een totale reductie van 40 procent van het autoverkeer moeten bereiken. ,,Dat is onhaalbaar,’’ aldus De Weger. ,,Een dergelijk actieplan voorleggen zou symboolpolitiek zijn en daar doe ik niet aan mee.’’

Dus wil hij op nationaal niveau de discussie aan: wat is aanvaardbaar en op welke plek. ,,Volgens mij is het ook niet nodig om overal onder de 65 decibel te komen. Het verhaal is veel genuanceerder.’’ Met de NSG wil hij ook graag in gesprek. ,,Want wat zij willen en wat wij willen, ligt niet ver uit elkaar.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Maaike uit Leiden

Laat ze eens flink die knetterende brommers aanpakken! En vergeet dan ook niet de motoren en auto's met brul-uitlaten. Asociale lawaaimakers.

Geplaatst door Ton uit NULL

Die man weet écht niet wat het is om elke 2 minuten onder 60 to 90 dB geluid te moeten vertoeven.
Om 't netjes te zeggen: "hij kletst uit z'n nek en durft die ook niet uit te steken".

Geplaatst door Frits uit Leiden

Nederlandse Stichting Geluidshinder geeft als contact informatie op: 015-2562723 Stieltjesweg 1, Delft. Dat is ook het adres van TNO-TPD.
Kortgeleden is TNO-TPD wel van naam veranderd, echter de missie is dezelfde. Blijkbaar geeft zij huisvesting aan deze stichting.
Wat moet ik daar nou weer van denken?

Trouwens NSG rapporteert ook over die hersenscans om zodoende inzicht te verkrijgen waarom lastige omwonenden dat gedrag vertonen.

Een vreemde geur hangt om die zgn. vlieggtuiggeluidsdeskundigen. Een gezonde geest in een gezond lichaam! Dus als u straks klaagt dan is er wat mis met u. Mogelijk dat u dan niet meer serieus wordt genomen. Of dat u een pilletje valium krijgt voorgeschreven, te verkrijgen bij uw apotheker.
Ik denk dat het tijd wordt om al deze onderzoekers te gaan onderzoeken.
Wie doet er mee?

Geplaatst door Sour uit Leiden

Jaren terug al probeerde NSG om bestuursleden van een bewonersvereniging hier het vliegtuig in te krijgen - voor een lieve som - en in Edinburg e.o.a. congres over vliegtuiglawaai te bezoeken. Men trapte daar toen nog niet in.
Inmiddels is dit NSG een veel uitgebreider vehikel van TNO-TPD om kennis te gelde te maken en (let op!) in the meantime het klantennetwerk bestaande uit ambtenaren, bestuurders en particulieren in te palmen en (vgl. PVRC!) in een invloedssfeer op te nemen. Geen aanpak van de bron, maar exploiteren van kennis en aanzuigen van actoren die nieuwe peperdure technische oplossingen uit gemeenschapsgeld gaan proberen te implementeren is aan de orde.
Alweer een mantel-organisatie gespot? (eerder deze week viel het door o.a. V&W gesubsidieerde PNL met de actie 'hersenscan' al door de mand.)