Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitgeest hakt nog geen knopen door

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1047 
|
 NHD 
Uitgeest hakt nog geen knopen door

UITGEEST- Hij moet eind deze maand nog worden vastgesteld, maar één ding is al zeker: de Structuurvisie 2020 gaat de Uitgeesters niet veel wijzer maken. En dat is niet alleen te wijten aan de plaatselijke politici. Ook Schiphol doet een duit in het zakje met onzekerheden.
 
Onlangs is overeengekomen dat het aantal vluchten op Schiphol mag stijgen van 400.000 tot 480.000 en op langere termijn zelfs tot 510.000. Die grotere capaciteit leidt vooralsnog tot meer geluidshinder, vooral in Uitgeest, en dat zorgt er voor dat de zone waarin niet gebouwd mag worden groter wordt. Die zone zou wel eens gedeeltelijk boven het Oude Dorp komen te liggen. En in dat gedeelte staat een aantal inbreidingslocaties getekend, waar Uitgeest een deel van de benodigde 500 nieuwe woningen wil bouwen. Daar kan Uitgeest weinig tegen doen, behalve aangeven tegen uitbreiding van het aantal vluchten te zijn. En dat gebeurt al, zei wethouder Jack van der Hoek.

De Structuurvisie 2020, een schets van de gewenste toekomstige ontwikkelingen, zal voorlopig dus niet meer dan een globale schets zijn. Uitgeest streeft er naar te groeien naar 14.000 inwoners in 2020 en daarvoor zijn 500 woningen nodig. In welke aantallen en waar gebouwd wordt, zal ook over twee weken onbeantwoord blijven.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Die grotere capaciteit leidt vooralsnog tot meer geluidshinder, vooral in Uitgeest, en dat zorgt er voor dat de zone waarin niet gebouwd mag worden groter wordt.

Democratie? Staatsterreur van de eerste orde!
Nu is Uitgeest een relatief kleine gemeente (qua inwonersaantal) die enorm te lijden heeft onder het exorbinante vliegverkeer.
Indien Uitgeest zou groeien qua inwonersaantal, kan dat een bedreiging vormen voor de Schiphol-group. Want dan zijn er meer mensen die hinder zullen ervaren. Nu is dit gebied vogelvrij voor het vlieg-tuig en dat willen ze maar al te graag zo houden!
Die Kolderbaan is de hel van Uitgeest geworden!
Wat mij betreft mogen ze hier lucht-afweergeschut neerzetten. Want meetposten werken niet, klachten indienen, werkt niet.
De regering aanspreken, werkt niet. De luchtverkeersleiding aanspreken, werkt niet.
Enzovoorts, enzovoorts....onder tussen wordt je compleet geterroriseerd door de Nederlandse Staat bv..

Geplaatst door jh Griese uit Amstelveen

beste VOS , Ik kan me je woede buiten gewoon goed voorstellen.
Maar gooi het kind met het badwater niet weg
Echte hoog kwalitatieve Meetposten bestaan (Luistervink van Geluidconsult) en kunnen een belangrijke bijdrage vormen, om te controleren, en de zaak in de hand te houden.
Dat is niet genoeg, dat weet ik, daar zijn òòk andere maatregelen voor nodig ! Er lijkt binnenkort weer een Alderstafel gehoudente worden. Trek dus aan de bel bij jullie vertegenwoordigers ! (O.a. bij weth Portegies van Castricum, die daar bij is.

Geplaatst door Thijs uit De rijp

Ja, V.O.S we zitten in het zelfde schuitje.
Dit vraagt om actie,actie en actie !!!!.
Ons recht is verprutst door ons nationaal Schithol.Recht bestaat niet meer,alleen kapitaal regeert.