Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitbreiding vliegveld Lelystad minder nodig

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 841 
|
 NULL 
Uitbreiding vliegveld Lelystad minder nodig

“Uitbreiding vliegveld Lelystad minder nodig” De uitbreiding van Lelystad Airport om de groei van Schiphol op te vangen is minder nodig dan in 2008 werd gedacht. Dat stelt een aantal luchtvaartmaatschappijen, verenigd in de Barin.

In 2008 werd in het zogeheten Alders-akkoord afgesproken dat Lelystad de groei van Schiphol opvangt op het moment dat de luchthaven de grens van 510.000 vliegbewegingen per jaar bereikt. Maar het wordt steeds minder waarschijnlijk dat Schiphol dat gaat halen en dus moeten de afspraken worden aangepast.

Een van de luchtvaartmaatschappijen die zijn vluchten vanaf 2020 naar Lelystad moet verplaatsen is ArkeFly. De maatschappij die zich richt op vakantieverkeer is daar tegen omdat vanaf Lelystad alleen overdag mag worden gevlogen. Directeur Maasdam van ArkeFly zegt daarom in het Financieele Dagblad voorstander te zijn van het aanpassen van het Alders-akkoord.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Wat een tegenstrijdige berichten toch steeds. De ene sectorpartij wil naar 700.000 vluchten op schiphol, de andere zegt nu: 510.000 haalt schiphol niet. In Cros werden aanvankelijk berekeningen uitgevoerd. Men zou door de milieunormen maar 470.000 vluchten halen. (Overigens MEER DAN GENOEG !)De berekeningen zouden aangeven: Die 510.000 kunnen.. Ook de Stas verkondigde 23 jan jl tijdens het A.O: Ja met veel inspan-ningen, halen we dat..Of bedoelde ze: Met nieuwe manipulaties ?