Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitbreiden glijvluchten Schiphol onhaalbaar

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1854 
|
 NHD 
Uitbreiden glijvluchten Schiphol onhaalbaar

SCHIPHOL - Uitbreiding van het aantal glijvluchten, waarbij toestellen stiller landen, lijkt op dit moment onhaalbaar. Daarom wordt gekeken naar alternatieve hinderbeperkende maatregelen.

Het lijkt het Ei van Columbus. Vliegtuigen komen in een glijvlucht naar de landingsbaan. Het is dan niet nodig steeds de motoren te laten brullen wanneer zoals nu trapsgewijs wordt geland. Het systeem wordt in de nachtelijke uren gebruikt voor de Polderbaan en Kaagbaan. Met name voor bewoners in het buitengebied, de IJmond en Leiden, een grote verbetering.
Daarom was in het Aldersakkoord van 2008 afgesproken dat het systeem op meer landingsbanen wordt toegepast en ook in de late avond (vanaf 22 uur). Stapsgewijs uitbreiden, zo hadden de bewoners tijdens de onderhandelingen voor elkaar gekregen

Download het gehele artikel 'Uitbreiden glijvluchten Schiphol onhaalbaar'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Er is iets grondig mis met die Alderstafel. Dat Glijvluchten nu niet kunnen wist de sector in 2008 natuurlijk ook al ! Maar Cerfontaine vond de deal destijds zo aantrekkelijk, dat hij maar ja zei. Het ging hem maar om1 zaak: De nog resterende 35 Handhavingspunten opdoeken.. Het nu bijna voltooide experiment VVA vliegen,loopt 31 okt. dit jaar af. Wat de stichting SWAB (Schiphol Werkgroep Amstelveen Buitenveldert) betreft gaat dit stelsel van tafel. Het werkt totaal niet, is volstrekt onbegrijpelijk, inconsistent en niet handhaafbaar.

Geplaatst door Liesbeth uit Amsterdam

Het moet toch mogelijk zijn om hiertegen juridische stappen te ondernemen? We lijken wel lammeren die zich naar de slachtbank laten leiden door de firma List en Bedrog.

Geplaatst door j.h. Griese uit Amstelveen

Nee Liesbeth, Niet ter slachtbank ! 5 sept. a.s. Info-Protest avond, Plaats Chr Lyceum buitenveldert te Adam Buitenveldert De Cuserstraat 3 , Grens Amstelveen. Met Tweedekamerleden en een forum : " Dit VVA stelsel moet van tafel. drs Jan Griese Voorzitter SWAB (st Schiphol Werkgroep Amstelveen Buitenveldert : Nadere info volgt . Tel 0297-582336

Geplaatst door HuckleBerry uit Amsterdam

Het nieuwe VVA-stelsel is al failliet voordat het van start gaat. Het is niet (onafhankelijk) controleerbaar, het oude stelsel met handhavingspunten wel. Daarom wil Schiphol ze kwijt. Omwonenden hebben geen juridische bescherming. CDA-aanvliegen gaat niet door maar maakt onderdeel uit van het ondeelbare Aldersakkoord. Dus van tafel met dat akkoord en opnieuw en met een nieuw mandaat onderhandelen. Maar er moet weer gesjoemeld worden en daar is Alders een meester in. Er wordt op 12 juli a.s. bij CROS door Alders en Van Ojik (bewonersvertegenwoordiger!) met kraaltjes en spiegeltjes (alternatieve hinderbeperkende maatregelen;-) geprobeerd de inwoners aan hun kant te krijgen. De lammeren krijgen het mes op de keel en mogen alleen maar vóór stemmen net zoals bij het Aldersakkoord in 2008, weet u nog? Lekkere Russische democratie daar bij die boys.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het CDA-vliegen zou ook voor Uitgeest een verbetering kunnen zijn.
De sector zal er niet mee zitten.......zij heeft de politiek in haar broekzak.
Hinder-god Alders gaat rustig verder met zijn onsmakelijke praktijken en de omwonenden zijn weer terug bij af en zullen zich weer op vervolgstappen moeten storten.
Hier uit blijkt weer dat de sector en vooral de politiek in Den Haag zeer onbetrouwbare 'partners' zijn.

Geplaatst door L.R.Aalegeiz uit Spaarndam

Heer Griese,

kunt u reeds aangeven wélke partijen vertegenwoordigd zullen worden door 2e Kamerleden?

Geplaatst door j.h. Griese uit Amstelveen

@Aalegeiz: Wij willen een zo breed mogelijke politieke aanwezigheid. Wie er komen is nog niet volledig bekend. Nadere info hierover volgt. @V.O.S. Niet alle politieke partijen zijn onbetrouwbaar. Zeker achter ons staan: CU,SP,GL,PvDD,Zeer waarschijnlijk achter ons: : D-66,PvdA, Tegen ons: VVD,CDA,PVV. Dus 12 september wordt van groot belang !

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Normaal gesproken zou Hans Alders niet langer aan zet mogen zijn. Het tussentijds uitbreiden van de sectordelegatie en nu weer het niet nakomen van de afspraken omtrent de CDO (Operation) is een flagrante schending van de vergaderafspraken. Het vertrouwen is weg.
Helaas doet de politiek via bestuursfora en de operatie SMASH nog volop mee aan de luchtfietserij van Megametropoolvorming, schaalsprongen en uitbreiding naar 75 miljoen passagiers. Extra Kaagbaan, verder oprekken van milieugrenzen met afbraak van de woon- en leefomgeving /volksgezondheid, met oogkleppen op volgt men de uitzichtloze weg naar een enorme schuldenberg.
Daartegenover staat thans een groeiend besef bij veel genegeerde bewoners die doorhebben dat het de bestuursorganisaties aan controle ontbreekt. De noodzakelijke controlesystemen zijn uitbesteed en/of verzelfstandigd, bewust losgemaakt van politiek toezicht en zijn een eigen, gevaarlijk leven gaan leiden.
Het lijkt de hoogste tijd dat dit door de bewoners en hun organisaties aan de falende politici duidelijk wordt gemaakt.