Platform Vlieghinder Kennemerland
 

UITNODIGING presentatie EANS geluidmeetsysteem

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1819 
|
 Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer 
UITNODIGING presentatie EANS geluidmeetsysteem

UITNODIGING voor de introductie en presentatie van het EANS geluidmeetsysteem van vliegtuiglawaai op dinsdag 16 oktober 2012 in het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam.

De Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer (WVB) is al 20 jaar actief in Amsterdam-Zuidoost.
De WVB heeft de afgelopen jaren bij de overheid verzoeken ingediend om plaatsing van een Europees geluidmeetsysteem voor vliegtuiglawaai. Omdat deze verzoeken zonder resultaat zijn gebleven heeft de WVB nu het heft in eigen hand genomen en zelf een geluidmeetstation geïnstalleerd. Belangstellenden kunnen via www.wvb.nu en een link naar de EANS-website op eenvoudige wijze kennis nemen van gevlogen vliegpaden, werkelijk gemeten dB(A), hoogte, dag-, maand- en jaargrafieken, CO2-uitstoot, enz.

Een bijzonder facet van onze geluidmeetpost is de aansluiting op een groot Europees Netwerk. In 2005 is de eerste meetpost gestart bij Frankfurt. Inmiddels staan er 536 geluidmeetstations in 8 Europese landen en is er veel informatie verzameld in een grote database. De WVB heeft nu het eerste EANS-geluidmeetstation in Nederland dat niet commercieel, betaalbaarder en transparanter is dan andere bestaande geluidsystemen. We hopen dat er meer stations in Nederland zullen volgen.

PROGRAMMA op dinsdag 16 oktober 2012:

14.45 – 15.00 uur: Inloop met koffie en thee

15.00 – 15.30 uur:  presentatie door de heer Horst Weise, ontwerper van het systeem.

15.30 – 16.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wij hopen u te ontmoeten.

>> Graag uw komst aanmelden via e-mail info at wvb.nu <

<

Voor nadere informatie kunt u bellen met Tarcis Schipper 06-12964495 of naar het secretariaat op 020-6974730

Route naar het CEC

Openbaar vervoer
Het CEC is perfect bereikbaar per openbaar vervoer, het ligt op nog geen 2 minuten loopafstand van metrostation Ganzenhoef, waar de metro en diverse buslijnen stoppen.
Metro 53, vanuit de stad richting Gaasperplas: uitstappen bij metrostation Ganzenhoef. Met de roltrap of lift naar beneden. Rechtdoor naar buiten lopen, oversteken en links ziet u dan het CEC Zuidoost.
De buslijnen 29 (GVB) en 175, 120 en126 (Connexxion) stoppen op loopafstand van het CEC gebouw.

Eigen vervoer
Vanaf de ringweg Amsterdam, afslag S112 Bijlmermeer nemen, via de Gooiseweg naar de Bijlmerdreef. De borden volgen in de richting van de G-Buurt naar het adres Bijlmerdreef 1289.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

1) WVB steunde het Aldersadvies. Daardoor kon het gebeuren, dat er in 2011 op de Buitenveldertbaan 30 % meer gevlogen werd en 60% meer dan er beloofd werd.
2) WVB maakt indirect deel uit van de Alders-tafel. Men liet daar een onderzoek doen naar geluidmeetstelsel NOMOS eigendom van Schiphol, dat het vertikt de gemeten waarden in LDen om te zetten.. Alders en co gaf een slechte opdracht aan Bureau Ardea voor dit onderzoek... En Ardea trapte in die val. Dat leverde dus krediet op voor dat slechte NOMOS meetsysteem. Dit terwijl RIVM en TNO Luistervink meetsysteem van Geluidconsult als superieur aan Nomos beoordeelden (Zie RIVM Geluidmonitor 2006)Luistervink kon worden betrokken bij de Handhaving aldus RIVM al in2006 !
WVB had zich sterk moeten maken tegen deze verlakkerij ... ! Beter dan al weer een systeem er bij, dat volgens insiders weeinig voorstelt. Enfin geluk er mee.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ik zal echt niet beweren dat het aangekondigde meetsysteem niet deugt maar ik vind wel dat we allemaal al vele jaren het ideale geluidsmeetsysteem hebben. Onze oren nl. Dat betekent dat een klacht een klacht is, dat ervaren hinder hinder is. Dat kan nimmer worden afgedaan met de stelling dat meting uitwijst dat het wel meevalt. Als ik het koud heb kun je dat ook niet afdoen met een verwijzing naar de thermometer.