Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Twijfel over inbreng Best rond Airport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 843 
|
 ed.nl 
Twijfel over inbreng Best rond Airport

Best moet zich afvragen of het via Veldhoven wel voldoende vertegenwoordigd wordt aan de Alders-tafel.

In een reactie namens de gemeente Best noemt PvdA-wethouder Kerkhoff het concept-advies van de Alders-tafel over de groei van Eindhoven Airport ‘onverteerbaar’ (ED 1 februari). Ook Puur Bests Belang (PBB) vindt dat groei van de luchthaven niet mag leiden tot extra geluidshinder en verslechtering van de luchtkwaliteit.

PBB vraagt zich wel af of de wijze waarop de wethouder dit standpunt naar buiten brengt, de gewenste resultaten oplevert. De wethouder zit namelijk zelf namens Best in GLOBE (het Gezamenlijk Luchthaven Omwonenden Beraad Eindhoven). Hij zit niet aan de Alderstafel, want daarin laat Best zich vertegenwoordigen door een wethouder van Veldhoven. Tussentijds had door die Veldhovense wethouder een en ander teruggekoppeld moeten worden. Dat is blijkbaar niet gebeurd, want anders kan wethouder Kerkhoff niet verbaasd zijn over het advies. PBB vraagt zich af of er in het regionaal overleg niet enkele zwakke schakels zitten en of wethouder Kerkhoff de vertegenwoordiging aan de Alders-tafel door Veldhoven nog moet accepteren. Er is blijkbaar te weinig overtuigingskracht aan die tafel om de groeiplannen af te wenden, dan wel aan te passen aan de wensen van de omliggende gemeenten.

Wethouder Kerkhoff reageert in de media als een gestoken bij, terwijl dit eigenlijk niet kan. Als hij meent, evenals PBB, dat de vertegenwoordiging aan de Alders-tafel haar werk niet doet, moet hij zelf het gevecht aangaan om te zorgen dat er niet meer geluidsoverlast komt. Dat is wat de Bestse inwoner wil.


Reacties op dit bericht