Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Tweede kamer, trek aan noodrem!’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 552 
|
 Milieudefensie 
‘Tweede kamer, trek aan noodrem!’

Kabinetsbesluit beloning voor falend Schiphol

Amsterdam, 22 augustus 2003—- Milieudefensie roept de Tweede Kamer op aan de noodrem te trekken en de verruiming van de pas een jaar oude Luchtvaartwet tegen te gaan. Vanmiddag besloot het kabinet hiertoe. ‘Alleen de Kamer kan nu nog voorkomen dat Schiphol lachende derde wordt, ten koste van omwonenden en milieu,’ aldus Vera Dalm, directeur Campagnes van Milieudefensie. ‘Het is een schande dat in dit land voor iedereen de wet geldt, behalve voor Schiphol.’

Nu het kabinet is gezwicht voor de druk van Schiphol, worden het milieu en honderdduizenden omwonenden van de luchthaven de dupe. Milieudefensie roept de Kamer dan ook op te onderzoeken hoe de door de luchthaven zelf veroorzaakte fout kan worden opgelost. Het woensdag verschenen rapport van het Nationale Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium NLR geeft al aan dat Schiphol binnen de bestaande grenzen nog flink kan groeien. Dit in tegenstelling tot wat Schipholdirecteur Cerfontaine beweert.

‘Het is natuurlijk absurd dat omwonenden en milieu moeten boeten voor de laksheid van Schiphol,’ aldus Vera Dalm, ‘bovendien biedt de huidige wet genoeg mogelijkheden.’ Zelfs wanneer de Polderbaan niet meer dan 36 vluchten per uur afhandelt, kan Schiphol volgens het NLR groeien naar 460 duizend, en over enkele jaren zelfs naar 490 duizend vluchten in totaal. Dit alles binnen de grenzen van de huidige Luchtvaartwet. Milieudefensie roept de Kamer dan ook op de huidige wet te handhaven.


Reacties op dit bericht