Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweede Kamer wil opheldering over ontslag Van Lier Lels

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 598 
|
 Luchtvaart =Nieuws= 
Tweede Kamer wil opheldering over ontslag Van Lier Lels

DEN HAAG – De Tweede Kamer wil opheldering over het ontslag van Marike van Lier Lels, die tot voor kort bestuurslid was bij Schiphol. Kamerleden Crone en Verdaas van de PvdA eisen van de minister van Financiën en van de minister Verkeer en Waterstaat een antwoord op de vraag of het ontslag van Van Lier Lels wel rechtmatig was en niet slechts een gevolg van een persoonlijke kwestie tussen haar en Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine.

De Kamerleden vragen zich af of de directie Van Lier Lels wel had mogen ontslaan, aangezien alleen de overheidsaandeelhouder, in dit geval de minister, hiertoe bevoegd zou zijn.

Crone en Verdaas willen ook weten of de reden van het ontslag van Van Lier Lels werkelijk lag in het feit dat zij niet functioneerde. Bronnen rond Schiphol melden dat Van Lier Lels kritiek had geuit op Cerfontaine, omdat zij vond dat hij zich blindstaarde op de beursgang van Schiphol, waardoor de aanpak van problemen als een slecht functionerend bagagesysteem naar de achtergrond werd gedrongen. Dit laatste werd ondermeer als argument gebruikt om Van Lier Lels te ontslaan.
__________________________

Zie ook —> Hier


Reacties op dit bericht