Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Turkish opent derde lijnverbinding Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 744 
|
 haarlems dagblad.nl 
Turkish opent derde lijnverbinding Schiphol

SCHIPHOL - Turkish Airlines opent een derde lijndienst op Schiphol. Vanaf 1 april wordt gevlogen vanaf het nieuwe vliegveld van Istanbul, aan de Aziatische zijde.

De maatschappij had in 2003 nog slechts 54 toestellen en nu al 205. Dat moeten er binnen enkele jaren 300 zijn (KLM heeft er 157). Naar de hoofdstad Ankara vliegt Turkish slechts drie keer per week naar Schiphol. Istanbul is ook in het lijnennet het echte centrum. Vier keer per dag wordt op Schiphol gevlogen.

Maar het vliegveld Atatürk in het westen van de stad barst met 60 miljoen passagiers (Schiphol zit op 51 miljoen) uit haar voegen. In 2009 ging daarom in het Aziatisch deel van de stad een tweede vliegveld open. Vanaf dit vliegveld Sabiha Gökcen wordt met ingang van 1 april ook naar Schiphol gevlogen. Eerst drie keer per week en vanaf juni dagelijks.

Op termijn wordt de maatschappij een geduchte concurrent voor KLM wanneer na 2017 ook het derde vliegveld bij Istanbul open gaat.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Blijkbaar is er, helaas in mijn optiek, behoefte aan zoveel mogelijk reizen.
De sector speelt daar zeer gretig op in en helpt zo versnelt de planeet naar de knoppen. Duurzaam vliegen bestaat niet, evenmin als stille vliegtuigen.
Verantwoordelijkheid kent de sector niet eens. De luchtvaartwereld staat al niet meer in dienst van de mens, maar in dienst van het grote geld.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

De HUB-functie van Schiphol komt steeds meer en meer onder druk te staan. Gezien de zelf gecreëerde onmogelijkheid uit te breiden op de huidige lokatie kun je er op wachten totdat die bubble barst.

Triest voor de investeringen en de Nederlandse economie. Zeer triest voor al die mensen die hun woongenot naar de knoppen hebben zien gaan en hun huis met alleen veel verlies kunnen verkopen.
Schandalig dat er straks niemand verantwoordelijk gesteld zal kunnen worden.