Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Topvrouw bedankt voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1714 
|
 Telegraaf 
Topvrouw bedankt voor Schiphol

Beoogde opvolgster Cerfontaine vindt salaris te laag

door Arnold Burlage en Edwin Timmer

DEN HAAG, vrijdag
    Corus-topvrouw Marjan Oudeman heeft bedankt voor de hoogste positie van Schiphol. De nationale luchthaven kon niet ingaan op haar salariseis van acht ton, waarna de gesprekken werden afgebroken.

      Dat bevestigen verschillende bronnen. Schiphol zoekt naarstig een opvolger voor president-directeur Gerlach Cerfontaine, die op 1 januari 2009 na tien jaar afscheid neemt.

    Oudeman, directievoorzitter van Corus Nederland, maakte dankzij haar puike internationale contacten en ervaring een uitstekende indruk voor de post. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal rekent haar tot de tien belangrijkste zakenvrouwen van Europa. Juist in de keiharde concurrentiestrijd heeft Schiphol grote behoefte aan zo’n stalen topmanager.

          Minister Bos (Financiën) bemoeilijkt echter de sollicitatieprocedure doordat de rijksoverheid de hoge salarissen in semipublieke overheidorganen wil temperen. Cerfontaine is in staat zijn basissalaris van 365.000 euro met bonussen te verhogen tot krap zeven ton. Maar voor zijn opvolger lijkt een nóg hoger bedrag volledig uit den boze. Eerder moest de nieuwe topman Hans Hoogervorst van de Autoriteit Financiële Markten zich al tevreden stellen met een fors lager salaris dan zijn voorganger.

      Vergeleken bij de rest van de internationale luchtvaart is het salarisdoel zeer bescheiden. De belangrijkste concurrenten, zoals de geprivatiseerde luchthavens Londense Heathrow, Frankfurt of Charles de Gaulle in Parijs, betalen hun topmensen aanmerkelijk meer. Juist met dergelijke grootbetalers moet de nieuwe directeur vechten voor het behoud van de mainportpositie van Schiphol.

Een alternatief voor Oudeman heeft de luchthaven nog niet. Maar in Haagse en luchtvaartkringen circuleert de naam van Dick Berlijn, tot voor kort de hoogste militair van ons land. Ook voormalig staatssecretaris Melanie Schultz (Verkeer) wordt genoemd, die nu bij zorgverzekeraar Achmea in dienst is.

    Aad Veenman, topman van de Nederlandse Spoorwegen is een andere mogelijkheid. Hij zwaait, net als Cerfontaine, per 1 januari af, maar zou naar verluidt geen zware baan meer ambiëren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Bah !

Geldwolfen. Willen er enkel en alleen zelf beter van worden. Zakken vullen, en wegwezen.

Bah !

Geplaatst door Els uit Castricum

Bestuur van PVRC.

Ik heb een vraag aan jullie. Vanaf vrijdag nacht hebben wij in Noord-End duizenden vliegtuigen over ons heen gekregen. Dag en nacht. Ik krijg gewoon wanhoopsgedachten omdat het niet uit te houden en zeker niet vol te houden is. Weten jullie, wanneer de grens van de hoeveelheid geluid bereikt is? Daar zijn toch grenzen aan? Dat mogen er toch niet, dag en nacht, duizenden zijn?
Of zijn wij het vogelvrije gebied, waar stiekem de tunnelvisie op losgelaten wordt in de hoop, dat de mensen het op het laatst niet meer horen? En dan nog eens wat. In april zouden de resultaten van de Alderstafel bekend gemaakt worden. Het is nu bijne mei. Wat gaat er gebeuren? Want tot nu toe is het steeds meer aan het verslechteren en worden de nachtvluchten ook steeds brutaler. Wanneer horen we daarover iets? Ik hoop, dat één van jullie dit leest en even wil beantwoorden. Overmorgen de vlag halfstok en dat is hard nodig.

Geplaatst door Els uit Castricum

Ik wil even inhaken op het bericht hierboven.
Ik denk, dat deze topvrouw, net als Joop van den Ende, haar integriteit wil bewaren. En zich niet wil inlaten met de duistere praktijken en misleiding van Schiphol.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Els:

Helaas vrees ik de andere zijde van jouw vraag. Achthonderdduizend Euro per jaar is blijkbaar onvoldoende gebleken om de bewuste persoon te binden. Wat als (en wie weet het?) de Schiphol daar nog overheen wil gaan? Dan heeft zij zichzelf toch uitermate goed verkocht?
Er zit in de luchtvaarttak meer dan genoeg geld, de Nederlandse staat zit er immers tot over haar oren in. Belastingsgeld dus!
En, een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Geplaatst door Els uit Castricum

V.O.S. ik hoop. dat ik wèl gelijk heb maar ik ben bang dat mijn opmerking toch wel een cynische is. Ik hoop dat er niettemin meer mensen opstaan in Nederland, die zeggen: "Ik verkoop mijn ziel niet aan de duivel maar ik blijf trouw aan eerlijkheid en integriteit."
Zoals Joop van de Ende doet.