Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Topveiligheid in de lucht is cultuur geworden”

 |
 Geplaatst door: Albert 
 |
 Bekeken: 872 
|
 NRC 
“Topveiligheid in de lucht is cultuur geworden” Download het gehele artikel '“Topveiligheid in de lucht is cultuur geworden”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Vanmorgen, toen ik gewekt was, om half vijf, door al die "veilige" vliegtuigen, die door het luchtruim denderden, dook ik in een wijs boek. En wat las ik? " Macht verschijnt, waar liefde verdwijnt" Van Carl Gustav Jung.
De liefde voor de mens, voor zijn leefklimaat, de liefde voor het dier, voor zijn leefklimaat, en de liefde voor de natuur en de cultuur is i.v.m het gedrag van Schiphol ver te zoeken. Nee, sterker, het gaat om die macht. De grootste, de belangrijkste, de overtreffendste, het kan niet op. Macht, geld en aanzien. Daarvoor moet alles wijken, van landerijen, kerkjes, bomen en de gezondheid en levensvreugde van velen. Het is een volslagen liefdeloze handelwijze, waar op den duur geen zegen op rust. Hopelijk komen de luchtvaarmaatschappijen tot het inzicht, dat het in het leven om andere dingen gaat!Sterkte mensen, ook weer op deze dag.

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Is het daarom dat steeds meer prominenten na de USA (2 partijenstelsel) nu de volstrekt liefdeloze alleenheerscultuur van China verafgoden?
Dat onze minister van economische zaken uitverkoop houdt van onze infrastructuur (nu energienetten, straks...)en de emissierechten CO2 gratis weggeeft zodat de toekomstige buitenlandse bezitters de Nederlandse consument verder kunnen afknijpen? De man verkeert in Hoge Kringen waar China en de daar geldende (mono-)cultuur hoog in het vaandel staat..........
Z'n partij: D '66 (!)...

P.S. Zou onze prominente manager van de wereldwijde waterhuishouding zich wel eens zorgen maken om de klimaatverandering en de rampen die daar uit voortkomen? Of denkt hij daar misschien met het hoogste aantal vlieguren van alle medelanders aan te ontkomen?