Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Topman Schiphol ziet niets in Balkenende-norm

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 917 
|
 NRC-Handelsblad 
Topman Schiphol ziet niets in Balkenende-norm Download het gehele artikel 'Topman Schiphol ziet niets in Balkenende-norm'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Wat is de bonus van de omwonenden?

Nog meer herrie en vervuiling en nog meer kans op een toetsel dat op de bebouwing neerklettert? Indien het weer beter zal gaan met de economie en wellicht dan ook met de luchtvaartsector, is de bonus al bij voorbaat ingevuld: de heren met de meest asociale instelling het meeste geld en wij, de omwonenden, de herrie etc..

Geplaatst door Ton uit NULL

Ach, ik weet echt niet meer wat dit soort managers voor rare gedachtenkronkels hebben. N.m.m. zijn ze helemaal de weg kwijt.
Natuurlijk kreeg (niet verdiende) deze man bij PricewaterhouseCoopers al veel en veel te veel.
Buitensporig veel. Asociaal veel. Niet te verdienen veel. Als ik die bedragen afzet tegen die welke het meerendeel van de Nederlanders mogen ontvangen (of niet), schiet 't schaamrood je naar de kaken.
En ze vinden 't de gewoonste zaak van de wereld.
Het is goed als daar linksom of rechtsom een eind aan gemaakt wordt, want als puntje bij paaltje komt moet de "gewone man" dat wel allemaal opbrengen.
Schandalig.

Geplaatst door Els uit Castricum

En ik zie niets in al die topmannen. Uit welke as zijn die ooit verrezen? En wanneer is het begonnen om dit alles normaal te vinden? De gouden handdrukken, de topsalarissen, de bonussen? Ik heb 33 jaar voor de klas gestaan en daarna nog 7 jaar ingevallen. Het was al die jaren, een groot deel part-time maar vaak was ik de hele week met school bezig. Ook 's avonds en in het weekend. Mijn gouden handdruk?? €330.- per maand en geen verhoging dit jaar. Maar werkelijk topmensen in Nederland, ik ben hier heel blij mee. mijn geweten is zuiver en dat geweten is voor geen euro te koop!

Geplaatst door Observer uit Nederland

Goh Els, dat is wel een hongerloontje E330,- p/m ??
Als je dat 1/3 van de week doet is het nog een schijntje !

Deze topmensen leven in een andere wereld van tegen elkaar opbieden...
Je kunt toch maar 1x je buikje vol eten, etc,etc
De pvdaers Dijsselblom en Staf Depla riepen deze week in het NOS journaal en in een krant:
Het moet uit zijn, met oud topmensen van pvda huize, die alleen goed voor zich zelf zorgen. Dijsselblom noemde Herfkens, Depla
noemde daar zijn partijgenoot Hans Alders bij............ !
Verzamelaar van commissariaten, en Schipholritselaar.
Ik weet er nog wel een paar: Ouwerkerk, oud Vz Cros,etc, Ene van Kemenade..en nb Wim Kok, met zijn commisariaat bij ING, liet het daar al die bonussen toe, terwijl hij als MP riep over Disproportionele en schandelijke zelfverrijking.

Overigens het CDA kan er ook wat van, met ene E Brinkman, die vertrekken moet als bestuursVz bij ABP, en bij gehandicapten zorginstelling Philadelphia 27 millioen liet verdwijnen, (Zie Zembla Uitzending gemist )en nu dreigt daar een failisement

Ze zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen !

Geplaatst door Fiet uit NULL

Bij deze onrealistische giften, want verdiensten kan ik ze niet noemen, moet ik vaak denken aan de buschauffeur, de verpleegster, de leerkracht voor groep 2 of 3, de treinmachinist, de leidster in de crêche, de hulpen in de verpleeghuizen, enz.
Allemaal mensen die tijdens hun werk niet anders doen dan voortdurend beslissingen nemen. Soms groot, soms klein, maar wél voortdurend tijdens de uren dat gewerkt wordt en vaak met grote verantwoording voor de mensen om zich heen. Ik zal niet ontkennen dat er z.g. managers moeten zijn, maar de overschatting van hun z.g belangrijke werk met hun belangrijke beslissingen is enorm.
Bescheidenheid siert de mens en zeker de manager.
Het is goed hun z.g. verdiensten snel aan die bescheidenheid aan te passen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Wat nou 'semi-overheidsbedrijf'?

Alle aandelen zijn in handen van de overheid.

En als Nijhuis het zo slecht heeft had ie gewoon bij PWC moeten blijven, voor de helft van zijn huidige inkomen waren er talloze prima kandidaten geweest.

Vlieg tuig in dienst van de overheid en de 2e Kamer slaapt verder en Kramer en Eurlings doen er nog een schepje bovenop.

Geplaatst door OB uit Haarlem

Schiphol tolereren kun je enkel vragen als dat is in algemeen belang.

Dat Schiphol is niet voor Nijhuis, maar Nijhuis voor Schiphol - de rest is misbruik

Geplaatst door Ton uit NULL

Precies, OB.
Nijhuis is er voor Schiphol en als hij dat voor deze centen of minder niet wil, moet ie snel wegwezen.
En Schiphol is er voor de omwonenden niet voor een steeds dikkere boterham met nog dikkere boter en nog dikker beleg.
Het is wel zat zo.
Door steeds maar te willen groeien, schiet Schiphol faliekant voorbij aan een belangrijk deel van het doel van de omwonenden. Namelijk, fijn wonen en leven.
En dat gaat niet meer met dit teveel aan lawaai, stank en stof.
Vliegverkeer is er voor de mensen en niet omgekeerd.