Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Toestellen te dicht bij elkaar bij landing Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 2084 
|
 Haarlems dagblad 
Toestellen te dicht bij elkaar bij landing Schiphol

SCHIPHOL - Twee vliegtuigen die tegelijkertijd naast elkaar aan het landen waren op de Polderbaan en de Zwanenburgbaan kwamen daarbij te dicht bij elkaar. De landingen verliepen verder goed, maar de Onderzoeksraad voor Veiligheid is toch een onderzoek begonnen.

Het incident vond plaats op dinsdag 13 november. Een Boeing 737 van de KLM en een Airbus A330 van Garuda Indonesia draaiden tegelijkertijd in voor de landing op de twee banen. In spitsuren is het gebruikelijk om parallel te landen of te starten. Bij de landing twee weken geleden kwamen de toestellen bij het indraaien te dicht bij elkaar. Volgens de norm moeten ze minimaal duizend voet van elkaar in hoogte verschillen wanneer ze van beide kanten indraaien. Dit om te voorkomen dat ze een te ruime bocht maken en elkaar op dezelfde hoogte raken. Omdat de Polderbaan iets noordelijker ligt dan de Zwanenburgbaan, zitten de toestellen voor die baan al lager. ,,We hebben het vermoeden dat het andere toestel al eerder is gaan dalen waardoor ze al op gelijke hoogte zaten. Daarmee is de norm dus overschreden. Maar uit het onderzoek moet nu blijken of dat klopt en waardoor het fout is gegaan’’, licht een woordvoerder van de Onderzoeksraad toe.
Al eerder waren er problemen met het parallel gebruik van de Polderbaan en de Zwanenburgbaan. Maar toen ging het steeds om startende toestellen die te dicht bij elkaar kwamen. Vandaar dat de uitvliegroute van de Zwanenburgbaan iets is verschoven naar het oosten, zodat die piloten eerder naar het oosten wegdraaien


Reacties op dit bericht

Geplaatst door AN uit Amsterdam

"Iets" is verschoven naar het Oosten ??????

Geplaatst door gerard uit NULL

waar het was:
zieZe vlogen alletwee op een hoogte van 600 meter en een beetje dus het was inderdaad een echte bijna-crash.
Op 13 november rond kwart voor acht in de morgen.

(Ik gebruikte http://tinypic.com om de foto probleemloos in dit forum te krijgen)

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

"Iets verschoven naar het oosten", was puur doordrammen van Zwanenburgers! Had NIETS te maken met Parallel starten!

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

dhr Griese toont hier, evenals op meer plaatsen, enige afkeer van Zwanenburgers. Dat is m.i. onverdiend maar vooral ook onverstandig. Het tegen elkaar uitspelen van bevolkingsgroepen door de luchtvaartlobby wordt zo bevorderd. Iedereen in de zeer wijde omgeving ondervindt hinder en daar moet een eind aan komen. Vingerwijzen naar de één of de ander, onderling gebakkelei, een niet in mijn achtertuin mentaliteit, afgunst helpen alleen maar om de hinder in stand te houden en uit te breiden. Het is erg genoeg dat de luchtvaartlobby (gemeenten inbegrepen) verdeeldheid zaait, daar moeten de slachtoffers zich niet voor laten lenen.

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

@Boeing: We hadden het hier al eens eerder over! Ik heb niets tegen Zwanenburgers, wel tegen 2 Zwanenburgers,die aan de Alderstafel en in de VGP zitten. Ze manipuleerden en logen en bedrogen.U leest toch ook wel geluiden uit H.D., en op deze site,hoe juist deze heren de sector+VenW de kans gaven de bewoners uit elkaar te spelen en de nog resterende 35 handhavingspunten verkwanselden
Juist wij waren tegen NIMBVY gedoe!Daarom waren 16 van de 26 Platforms genood-zaakt van de Alders tafel te stappen. Doodzonde !
Ik gun niemand disproportionele herrie !