Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Toeristen gaan 24 euro vliegheffing betalen’

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 909 
|
 www.nu.nl 
‘Toeristen gaan 24 euro vliegheffing betalen’

DE MEERN - De nieuwe milieuheffing op vliegtickets betekent in de praktijk dat vakantiegangers ongeveer 24 euro extra moeten betalen voor hun ticket. Die berekening heeft de ANVR dinsdag bekendgemaakt.

De belangenorganisatie van reisondernemingen is woedend over de maatregel, die is opgenomen in het conceptregeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie. Volgens de ANVR gaat het om een ordinaire belastingmaatregel, die niet leidt tot vermindering van uitstoot van broeikasgassen.

“Door ongericht alle tickets te belasten, waarmee het kabinet een opbrengst verwacht te genereren van circa 350 miljoen euro, worden vliegtuigmaatschappijen in zijn geheel niet gestimuleerd te investeren in zuiniger en schonere vliegtuigen”, aldus de ANVR, die vreest voor de internationale concurrentiepositie van het toeristische bedrijfsleven.

Consumentenbond

De Consumentenbond is wel enthousiast over de milieumaatregelen van het kabinet. Die stimuleren volgens de belangenorganisatie van consumenten duurzame keuzes en sporen de industrie aan om te investeren in schonere producten en diensten. De Consumentenbond wijst erop dat er tot nog toe geen accijns en btw wordt geheven op vliegtickets.

Ton Berends, directeur van CheapTickets.nl, verwacht dat nog meer Nederlanders voor luchthavens in het buitenland kiezen zodra de milieuheffing is ingevoerd. “Die trend is nu al zichtbaar, maar zal nog heviger worden. De luchthaven van Brussel is straks per persoon meer dan 30 euro goedkoper dan Schiphol en die van Düsseldorf bijna 40 euro per persoon. En je kunt in Brussel en Düsseldorf ook nog goedkoper en beter parkeren.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Een reusachtig voorstel! Ik denk, dat nu niemand meer gaat vliegen! Het wordt vééééls te duur!

Geplaatst door Frans uit Uithoorn

En ditzelfde Kabinet gaat straks gewoon akkoord met groei tot 600.000 vluchten. En Cerfontaine ligt in een deuk. En waaraan worden die miljoenen belastinggeld besteed? Aan weer een campagne als 'Schone lucht komt niet uit de hemel vallen'?

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Dat dit kabinet accoord zou gaan met 600.000
Frans wil ik wel eens weten. Dat staat m.i. nog te bezien.
Er werden door in ieder geval 2 partijen verwachtingen gewekt in de richting van terug dringen van hinder, en genoeg is genoeg
Maar met politici weten we het nooit zeker.