Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Toch kans schadeclaims Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 640 
|
 Haarlems Dagblad 
Toch kans schadeclaims Schiphol

SCHIPHOL -  Omwonenden op grotere afstand van Schiphol hebben mogelijk toch recht op schadevergoeding vanwege aanleg van de Polderbaan. De Raad van State heeft bepaald dat regiobewoners buiten de zwaarste geluidszone niet bij voorbaat mogen worden uitgesloten voor compensatie vanwege waardedaling van hun woning.


Het Schadeschap Schiphol, dat beslist over toekenning van vergoedingen, moet zich nu opnieuw buigen over bepaalde claims. Volgens planschadedeskundige Remco Maat biedt de uitspraak ‘mogelijkheden’ voor een aantal omwonenden. Maar hij waarschuwt voor te hoge verwachtingen omdat het schadeschap de claims straks met een betere onderbouwing alsnog kan afwijzen. Het Schadeschap Schiphol bepaalde vorig jaar dat inwoners van Spaarndam geen recht hebben op compensatie omdat het dorp buiten de 35 Ke-zone voor geluid valt. Ex-Spaarndammer Jaap Goede stapte naar de rechter en krijgt nu in hoger beroep gelijk.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Dus diezelfde club mag het nu nog een keer proberen.

Hoe gaat de rechter toetsen of ze nu wèl zinnig bezig zijn dan of is het wachten op de volgende procedure die tot aan de Hoge Raad moet worden gevolgd?