Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Toch geen heffing op de import van jet fuel in Europese Unie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 920 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Toch geen heffing op de import van jet fuel in Europese Unie

BRUSSEL - De Europese Commissie zal komende maandag aan de lidstaten van de EU voorstellen de eerder geplande heffing op de import van kerosine te schrappen. Dit heeft een functionaris van de EU vrijdag in Brussel gezegd. Naar verwachting zal de Commissie een ruime meerderheid krijgen voor het plan.
In juni had de Commissie gezegd een heffing te zullen opleggen op de import van brandstof uit de Golfstaten, per 1 januari 2014, omdat die landen niet langer vallen onder het hulpschema voor ontwikkelingslanden. De tarieven voor jet fuel zouden daardoor met 4,7 procent omhoog gaan.
Maar, om de luchtvaartsector te ondersteunen, wil ‘Brussel’ de maatregel weer intrekken. Volgens de functionaris is er “een technische oplossing” gevonden. Europese luchtvaartmaatschappijen hebben per dag 1,2 miljoen vaten brandstof nodig, waarvan een derde wordt geïmporteerd, grotendeels uit het Midden-Oosten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Je mag ervan uitgaan, alvorens bedacht wordt op importheffing in te voeren, dat daar rationeel over nagedacht is. Bijvoorbeeld waarom moet de een wel belastingen betalen en de ander niet. Is er iets gebeurd dat ze nu een andere mening zijn toegedaan? Volgens mij ruik ik een spruitjes lucht.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

' Maar, om de luchtvaartsector te ondersteunen, wil ‘Brussel’ de maatregel weer intrekken. '

Op mijn verlanglijstje (Sinterklaas of kerst) heb ik staan dat 'Brussel' (van Den Haag kun je helemaal niets meer verwachten) de geluidgehinderde mensen gaat helpen, door het aanpakken van de luchtvaartsector.

Zal wel een verlangen blijven.........

Geplaatst door J H Griese uit Amstelveen

Wim,Inmiddels werd de spruitjes lucht een beerput-rioollucht... iedereen teken de petitie hier direct onder Actueel ! En aan de VVDers onder ons: Al in 1995 riep dame Jorritsma: Het moet europees geregeld, Nederland alleen kan dit niet..dus... Alle ballen op de gemeente-politiek en die in Brussel