Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Timmerhuis Groep richt natuur vliegveld in (Twente)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2137 
|
 deweekkrant.nl 
hv_natuur_2564.jpeg

ENSCHEDE/ VRIEZENVEEN - De Timmerhuis Groep uit Vriezenveen heeft bij de aanbesteding op 4 november het beste plan ingediend voor de inrichting van 130 hectare natuurgebied op het terrein van Vliegveld Twenthe.

De aannemer zet een projectorganisatie op die zelfstandig het werk uitvoert. Voor een bedrag van circa 3,3 miljoen euro wordt vanaf deze maand begonnen met de klus. Met de inrichting van de Ecologische HoofdStructuur (EHS) ontstaat een samenhangend stelsel van natuurgebieden. De circa 130 hectare groen wordt zo ingericht, dat behoud en ontwikkeling van de biodiversiteit mogelijk is. Op deze manier ontstaat een groot aaneengesloten gebied, waar planten en dieren de ruimte krijgen. Ook de vroegere waterhuishouding wordt zoveel mogelijk in ere hersteld.

Belevingspad en recreatiemogelijkheden
Verhalen van onder meer bewoners over de historie en gebeurtenissen in het gebied worden verwerkt in een ‘belevingspad’. De bezoeker kan straks in het gebied wandelen en fietsen. Ook komen er wandel-, ruiter- en MTB-routes. Drie uitkijkpunten bieden straks een hopelijk mooi uitzicht over het natuurgebied.

Vijftien procent van de arbeidskosten gaan naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en langdurig werklozen. Dat is contractueel vastgelegd. De werkzaamheden voor de inrichting van de EHS starten half november en worden 1 oktober 2015 afgerond.

ADT is half maart 2014 gestart met voorbereidend werk voor het inrichten van 130 ha natuur (EHS) ten zuiden van de luchthaven, tussen de Lonnekerberg en de landgoederen van Driene. Afgelopen maanden werd het aanbestedingstraject voor het gehele werk doorlopen.

Defensie moet in een deel van de EHS nog munitieonderzoek doen. Hiervoor moet bos gedund en deels gekapt worden. Daarom is de aannemer al begonnen met de eerste werkzaamheden. Daaropvolgend kan Defensie van 1 januari tot 1 maart het munitieonderzoek doen en waar nodig munitie ruimen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Op Schiphol zijn ze ook welkom.