Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tilburgse ‘herrieklok’ luidt opnieuw

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 858 
|
 Planet.nl 
Tilburgse ‘herrieklok’ luidt opnieuw

TILBURG (ANP) - Tilburgers in de buurt van de Heilige Margarita Mariakerk zijn vrijdagochtend opnieuw gewekt door de lawaaiige kerkklok. De geluidsnorm (70 decibel) werd met 13 decibel overschreden.

Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat er opnieuw een dwangsom van 5000 euro geïnd gaat worden. Donderdag klonk de klok ook al te hard, waarop de gemeente direct een dwangsom van 5000 euro oplegde.

Al bijna een jaar luidt pastoor Harm Schilder de kerkklok elke ochtend om 7.15 uur voor de vroege viering in zijn kerk. Na klachten van onwonenden greep de gemeente in.

De pastoor zegt dat de kerk het recht heeft om te luiden voor plechtigheden. Zijn bezwaar tegen het dwangsombesluit komt later aan de orde in een hoorzitting.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

die 70 dB(A) wordt hier 's nachts vaak tientallen malen flink overschreden. Maar hier geen boetes! Waarom gelden in dit land meerdere maten voor hetzelfde? Zijn de mensen in onze regio dan minder dan Tilburgers? Of zijn ze beter bestand tegen gebrek aan nachtrust? Ongelofelijk dat dit kan in dit land.

Geplaatst door Els uit castricum

Kan onze gemeente ook niet €5000.-per nacht gaan innen bij Schiphol? Dan hebben ze een bron van inkomsten. En dan zijn wij hopelijk van de herrie af.

Geplaatst door gerard uit NULL

Wij van de herrie af? Maar dan droogt de bron van inkomsten juist weer op!

Geplaatst door BS uit Castricum

Vergelijkbare situaties; de statische klok van de Margarita Maria Kerk in Tilburg en het corridor vliegen boven Castricum. Vannacht was het raak tot 2.30 en vanaf 5.00 uur. Daarom verder onvergelijkbare grootheden met betrekking tot de impact van de overlast. De Gemeente laten heffen op basis van de overlast op burgers? Lijkt me een slecht plan! Is het niet aan de tijd om de rechter te laten toetsen in hoeverre deze praktijken rechtmatig zijn? De uitspraak met betrekking tot de verbreding van de A4 Leiden-Burgerveen en de uitspraak inzake de genoemde kerk laten je toch geloven dat de Nederlandse rechtspraak gevoeliger is geworden voor de legtieme rechten van individuele burgers. Van de politiek hoeven we het niet te hebben; die hebben in een eerdere instantie al ruimschoots liggen pitten (cq hebben de belangen taktisch afgewogen en besloten om het zo te laten) toen de ellende nog in de pen zat en een gericht protest nog had kunnen helpen. In dit geval lijkt de enige oplossing om als collectief naar de rechter te stappen. De tijd lijkt er rijp voor.

Geplaatst door Rose uit Randstad

BS en Gerard,
Zie svp voorstel onder nr. 3181 in rubriek 'Schrijf!'. Sterkte!
Rose

Geplaatst door BS uit Castricum

Mijn excuses; dat krijg je als je de klok wilt luiden en te laat bemerkt dat de klepel er al lang uit is. Niets menselijks is een slaapgestoorde vreemd, zal ik maar zeggen.

Geplaatst door Ton uit NULL

Vandaag hoorde ik dat de bewoners rond die Mariakerk in Tilburg na MAANDENLANG geklaag vanmorgen eindelijk niet meer om 7.15 u gewekt zijn door klokgebeier. Het kostte de pastoor € 10000,-.
Na JARENLANG geklaag worden duizenden bewoners rond Schiphol nog steeds IEDERE ochtend vóór 7 u.(of nóg eerder) gewekt door vliegtuiggebulder. En dan stopt het niet na 5 minuten, maar gaat het de hele godganse dag door tot diep in de avond.
Ik gun die Tilburgers de stilte hoor, maar waar hébben ze het over ??
Ik ben het dus volledig eens met Rose en met BS, óók na het lezen van het voorstel 3181 en het commentaar erop.
We zijn (voorlopig)úitgepraat met Schiphol.
Die HINDER moet eerst écht MINDER!
Dus óp naar de scherpe akties en/of óp naar de rechter, nadat een of meerdere juristen ALLES hebben uitgeplozen.
Dat kost geld!
Ik heb mijn bereidheid tot € 1000,- bijdrage al enige malen uitgesproken.
En dat de gezamenlijke platforms dan het initiatief en het voortouw nemen vind ik op z'n minst logisch en heeft vooralsnog niets te maken met afschuiven van wat dan ook.
Met intussen deskundig geworden "platformers" is vast ook een deskundige aktiegroep te formeren.