Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Terugval vliegverkeer op luchthaven Schiphol kleiner dan verwacht

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 678 
|
 Luchtvaartnieuws 
Terugval vliegverkeer op luchthaven Schiphol kleiner dan verwacht

SCHIPHOL - De afname van het aantal vluchten op de luchthaven Schiphol blijkt, naarmate de wintermaanden verstrijken, minder groot dan eerder verwacht. Waar in november nog werd uitgegaan van een terugval van vierduizend vluchten, blijkt in de praktijk sprake te zijn van ongeveer duizend starts en landingen minder. Dat zegt directeur Michiel van der Zee van Stichting Airport Coordination Netherlands (SACN) in een gesprek met Luchtvaartnieuws.nl. SACN is verantwoordelijk voor de toewijzing van slots op Schiphol.

In het najaar van 2007 werd duidelijk dat luchtvaartmaatschappijen ten opzichte van een jaar eerder mindere interesse hadden in het vliegen van en naar Schiphol. Er werden voor de winterdienstregeling vierduizend slots (start- en landingsvergunningen) minder aangevraagd dan in 2006. De geplande invoering van de vliegbelasting werd als belangrijkste reden voor die afname gezien, bevestigde destijds ook Van der Zee. Vooral prijsvechters zagen de bui hangen en verplaatsten een deel van hun activiteiten, of zeiden Schiphol zelfs volledig gedag.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Natuurlijk, Straks blijkt dat ze toch 4000 vluchten meer zijn.....Hoe werkt dat met die slots? Ik dacht dat er 1x per jaar alle slots werden verkocht. (jaar loopt van 1-11 tm 31-10) Is dat nu maandelijks dan? of per kwartaal? Hoe kunnen anders de totaal aantallen slots gedurende de afgelopen maanden al van 4000 minder naar 1000 minder zijn gegaan?


Geplaatst door V.O.S. uit NULL

"De geplande invoering van de vliegbelasting werd als belangrijkste reden voor die afname gezien"

Natuurlijk, er moet en zal altijd een reden worden gevonden om er voor te zorgen dat er weer zielig gedaan kan worden. Zo kunnen er weer meer 'slots' worden verkregen!
Van dat 'minder toestellen dat Schiphol aandoet' of heeft gedaan, merken wij hier helemaal niets van! Nog steeds een heleboel takke herrie en vervuiling!

De kerosine moet worden belast! Net als de benzine. Dat is rechtvaardig!

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

En maar zielig bljvendoen....
Schiphol en ANVR dagen Staat om vliegbelasting

ANP
gepubliceerd op 04 februari 2008 14:58,

AMSTERDAM - De luchthaven Schiphol en de reisorganisatie ANVR spannen gezamenlijk een kort geding aan tegen de Staat om de invoering van de vliegbelasting te voorkomen. Dat maakte Schiphol Group maandag bekend.

Het kort geding dient op 5 maart voor de rechtbank in Den Haag. Die behandelt op die dag ook het kort geding dat de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen Barin eerder tegen de Staat heeft aangespannen om de ticketbelasting.

De Nederlandse luchtvaart- en reissector vreest dat zijn concurrentiepositie lijdt onder de vliegbelasting. Die geldt vanaf 1 juli voor alle vliegreizen. De Tweede Kamer heeft al met het voorstel ingestemd.

r zielig blijvendoen, zie onder: