Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tegenslag Werkstad A4

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 853 
|
 Haarlems Dagblad 
Tegenslag Werkstad A4

Schiphol -  Het plan voor het prestigieuze bedrijvenpark Werkstad A4 kampt met grote tegenslag. Het Centraal Planbureau (CPB) adviseert het kabinet om geen geld te stoppen in het hypermoderne luchtvrachtcentrum. Het CPB verwacht dat het project, dat de regio Schiphol aan de Europese top moet brengen, de ‘maatschappelijke welvaart zal verlagen’. 

De totale kosten van Werkstad A4 bedragen 185 miljoen euro, geld dat door overheid en bedrijfsleven moet worden opgebracht. Maar volgens het bedrijfsleven is een startbijdrage van veertig miljoen euro uit Den Haag nodig om het project van de grond te krijgen. Als dit geld uitblijft, dreigt de Werkstad A4 niet door te gaan of ernstig te worden vertraagd. Het CPB suggereert dat de gemeente Haarlemmermeer het project maar moet coördineren en medefinancieren, aangezien deze gemeente het meeste profiteert van de positieve effecten.

Volgens het plan is een vrije baan nodig voor luchtvrachtvervoer vanaf Schiphol naar de nieuwe internationale toplocatie aan de overzijde van de A4. Ook moet er een rail- en truckterminal komen, evenals een grote bewaakte parkeerplaats voor vrachtwagens. Verder zijn maatregelen nodig om de historische Geniedijk te sparen en moet worden geïnvesteerd in het toekomstige Park van de 21ste Eeuw. Het project zou volgens het bedrijfsleven tienduizenden arbeidsplaatsen moeten opleveren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan.Griese uit Amstelveen

Eindelijk dat het argument: de 'maatschappelijke welvaart zal verlagen', wordt meegewogen.