Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Tegendraadse Tegenstroom

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 457 
|
 Cerfontaine 
Tegendraadse Tegenstroom

“Er komt verkeer van links en van rechts, dat
wij moeten kunnen ritsen. Er zijn daarom horizontale en verticale
wachtgebieden. Die bepalen de vlieghoogte. Je kunt daar ook een
handhavingspunt aanleggen, maar dan kom je nooit meer bij de luchthaven.
Dat is de flexibiliteit die nodig is.”


Cerfontaine, Eerste Kamer, Vergaderjaar 2001–2002 Nr. 88j 27 603, in: ‘Gesprekken met deskundigen’, Vastgesteld 7 juni 2002.
Oud Nieuws! Werkelijkheid gisterenochtend (16 januari), 06:00 tot 11:30

Download het gehele artikel 'Tegendraadse Tegenstroom'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J de Jong

Als er dan wachtgebieden, met alle gevolgen van geluidshinder en benzeenuitstoot, nodig zijn, dan maar boven zee.Plus zo hoog mogelijk, gecontroleerd, aanvliegen!
De regio rond AirportCity Hoofddorp die inmiddels zo'n 30 grotere en kleine Gemeenten beslaat, mag nu wel eens heel hard aan de bel trekken. Moeten wij onze gezondheid in handen leggen van deze gewezen ziekenhuisdirecteur die in eigen sector niet genoeg kon verdienen? Ik dacht van niet. Tijd voor een Regio Monitor Vlieghinder die de overheden eens flink wakkerschut?!

Geplaatst door bas van den born

Het is geen enkele moeite om de linker rode boog op 4000 ft te laten vliegen. Op dit moment hebben ze de laagst mogelijke variant genomen (verkeersleiding). Dit is gedreven door pure onwil, en veroorzaakt onnodig lawaai en verontreiniging. Twee keer zo hoog betekent 4 keer minder lawaai.
BP van den Born, Wijk aan Zee, (onder de rooie)

Geplaatst door J de Jong

Inderdaad, de laagst mogelijke variant. Dit heeft te maken met de snode plannen om nog een baan te leggen tussen de inmiddels probleembanen Zwanenburg- en Polderbaan!
Veelvuldig extra taxien wordt voor lief genomen: het hele luchtruim is ingepikt voordat de overheid wakker is geworden en met professionele milieuhandhaving aan de slag gaat. Zo dit al wat de 'heilige' luchtvaart betreft zal gebeuren