Platform Vlieghinder Kennemerland
 

TU Delft krijgt leerstoel van Air France-KLM

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 874 
|
 PNL 
TU Delft krijgt leerstoel van Air France-KLM

DELFT (ANP) - De TU Delft krijgt een leerstoel van Air France-KLM. De luchtvaartcombinatie biedt een deeltijd hoogleraar vier jaar de tijd om een onderwijs- en onderzoeksprogramma op te starten op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie van vliegtuigen.

Dat heeft de bestuursvoorzitter van Air France-KLM, de Fransman Jean-Cyril Spinetta, woensdag 15 dec in Delft gezegd.

Alleen met hoogwaardige kennis is het mogelijk beter onderhoud te plegen aan vliegtuigen. “Op die manier kunnen we het groeiende luchtvaartverkeer op de meest efficiënte manier mogelijk blijven maken”, aldus Spinetta. Air France-KLM hoopt later de vruchten te plukken van de investering in de leerstoel.

KLM heeft in Nederland flink geïnvesteerd in het onderhoud van vliegtuigen. Onlangs is de nieuwe motorenshop op Schiphol geopend. Met de bouw van de werkplaats was 75 miljoen euro gemoeid. Jaarlijks kunnen de monteurs 350 motoren onder handen nemen. Dit jaar komen er ongeveer tweehonderd in de werkplaats terecht.

B. Droste, decaan van de faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de TU Delft, is bijzonder blij met de nieuwe leerstoel. “Dit onderzoeksgebied heeft inderdaad binnen onze faculteit nog niet de aandacht die het verdient.” Over de bezetting van de leerstoel is nog overleg gaande.

Uit: de Telegraaf


Reacties op dit bericht