Platform Vlieghinder Kennemerland
 

TNT ziet druk op vrachtvluchten

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1061 
|
 Telegraaf 
TNT ziet druk op vrachtvluchten

HOOFDDORP – Het intercontinentaal via de lucht vervoeren van vracht dreigt onder zware druk te komen. Deze opmerkelijke mening gaat TNT-topman Peter Bakker komende dinsdag verkondigen in een toespraak op de Cargofax Conference in Miami.

      Volgens Bakker wordt het via de lucht vervoeren van in Azië gemaakte producten naar Europa of Noord-Amerika snel minder aantrekkelijk door de pan uitrijzende kosten voor brandstof en CO2emissierechten. Voor Europa ziet de bestuursvoorzitter dan ook veel meer in productie in het voormalige Oostblok en vervoer via de weg naar de rest van ons continent. Op dat gebied is TNT sterk, omdat de onderneming regionaal georiënteerd is en naar eigen zeggen over het grootste distributienetwerk via de weg beschikt in Europa.

    Een TNT-woordvoerder benadrukt desgevraagd dat de opmerkingen van Bakker volledig los moeten worden gezien van de geruchten dat er een overnamebod in de maak is op het Nederlandse concern. Gisteren meldde persbureau Bloomberg opnieuw dat het Amerikaanse UPS op TNT aast. Eerder verschenen al verhalen dat FedEx een bod zou willen uitbrengen op de onderneming uit Hoofddorp.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Amstelveen

Pardon ? Verrvoer via de weg? Mag het nu eindelijk via de HSL. Niemand zit in nederland op nog meer vrachtverkeer via de weg te wachten !