Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

TNO onderzoekt overlast Polderbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 647 
|
 Haarlems Dagblad 
TNO onderzoekt overlast Polderbaan

HAARLEMMERMEER - TNO is druk aan het meten en rekenen, maar het blijft de vraag of het ook gaat lukken om goed in beeld te krijgen hoeveel mensen in welke mate last hebben van grondgeluid. De gemeente gaat ook zelf aan de slag met een enquête onder mensen in de buurt van de Polderbaan. Later dit voorjaar moet er meer duidelijkheid komen.

Sinds de opening van de Polderbaan in 2003 zijn er klachten over grondgeluid. Na diverse weinig opleverende experimenten werd de oplossing gezocht in de geluidswal langs de baan. Maar twintig meter hoog en twee kilometer lang, dat is wel een enorme aanslag op het landschap, vond een raadsmeerderheid. Bovendien zou er voor extra geluiddemping én als gedeeltelijke financiering tussen de wal en Vijfhuizen een bedrijventerrein moeten komen waarvan de ongeveer 5.000 werknemers zich vooral bezig zouden moeten houden met onderzoek en ontwikkeling.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Sinds de opening van de Polderbaan in 2003 zijn er klachten over grondgeluid. "

De rest van de klachten die door laag over de daken scherende toestellen, zijn en nog worden veroorzaakt, wordt gemakshalve maar in de doofpot gestopt?
En is TNO wel zo onafhankelijk? Komen zij straks ook met een rapport: het zit tussen de oren van de klagers........
35 Km. vanaf de Kolderbaan (voorheen de Polderbaan red.) zijn er ook volop klachten te registreren, ook al is dit niet van het grondgeluid. Dus TNO: vliegtuigen maken nu eenmaal pokkeherrie, ga onderzoeken of dat opgeheven kan worden, al is dat niet zo maar gedaan. Naar het zoveelste onderzoek naar symptoonbestrijding zitten we echt niet te wachten.

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

nogal wat piloten die daar in de buurt wonen hebben last van grondgeluid (van hun eigen broodwinning), vandaar al die overdreven aandacht voor dat grondgeluid, denk ik.
Dat vele duizenden mensen 25 km verderop dag en nacht uit hun bed/huis/tuin gedenderd worden interesseert deze lieden echt geen fluit.

Geplaatst door Justus uit Amstelveen

CBS onderzoek: overlast vliegverkeer afgenomen in afgelopen twaalf jaar
09-03-2009

DEN HAAG - In de periode 1997-2008 is het aandeel personen dat in Nederland geluidshinder van het vliegverkeer ervaart afgenomen. Dat blijkt uit maandag (9 maart) gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 1997 ondervond negentien procent van de Nederlanders geluidshinder van het vliegverkeer; in 2008 is dat percentage afgenomen tot zestien procent.

Het aandeel personen dat geluidshinder zegt te ervaren van het wegverkeer is in dezelfde periode wel gestegen, van 27 naar 31 procent. Geluidshinder van het railverkeer nam tussen 1997 en 2008 toe van vijf naar zeven procent.