Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Studenten onderzoeken haalbaarheid doorstart luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 838 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Studenten onderzoeken haalbaarheid doorstart luchthaven Twente

ENSCHEDE - Maandag (7 mei) zijn 220 eerstejaars studenten van Saxion Hogescholen gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid van een doorstart van de luchthaven Twente als particuliere burgerluchthaven. Het project wordt uitgevoerd door studenten van de opleidingen accountancy, bedrijfseconomie en fiscale economie uit Deventer en Enschede, in opdracht van de Gemeente Enschede en de Rabobank.

Het project omvat zowel de financiële als de maatschappelijke aspecten van een doorstart van de luchthaven Twente. De bevindingen worden over acht weken gerapporteerd. Vorig jaar hebben studenten van dezelfde opleidingen een onderzoek gedaan naar de vraag of de Rabobank al dan niet moest investeren in de luchthaven. Het eindoordeel was toen positief.

Centraal in het huidige project staat de haalbaarheidsstudie die de Gemeente Enschede heeft laten uitvoeren. Studenten werken aan een kosten-/batenanalyse, een investeringsonderzoek, een financieringsonderzoek en een risicoanalyse. Daarnaast gaan studenten in discussie met zowel voor- als tegenstanders van de luchthaven.


Reacties op dit bericht