Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Strijd uitbreiding Lelystad AirPort nog niet gestreden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1059 
|
 dichtbij.nl Editie Almere 
Strijd uitbreiding Lelystad AirPort nog niet gestreden

Kiesdichtbij - Door CDA Almere, dichtbij-meeschrijver

ALMERE - Wordt Lelystad AirPort en de regio Almere het afvoerputje van Schiphol als de luchthaven 45.000 vluchten van de nationale luchthaven moet opvangen? Krijgt onze regio alleen de vluchten die Amsterdam kwijt wil?
Die vragen stonden centraal tijdens een door het CDA Almere georganiseerde bijeenkomst met bezorgde bewoners. Van GroenLinks was ook een vertegenwoordiger aanwezig.
Verontruste burgers uit getroffen wijken hebben hun zorgen geuit over de op handen zijnde uitbreiding. Ook de Eindhovense club van verontruste burgers “Behartiging Omwonenden Welschap” (BOW), die strijdt tegen te veel vluchten op vliegveld Eindhoven, was uitgenodigd om hun kennis in de strijd tegen uitbreiding te delen. Uit de discussie kwam nadrukkelijk naar voren dat Almere actiever invloed moet uitoefenen op de voorgenomen uitbreiding met 45.000 vluchten.

Enorm toenemen
Lelystad AirPort moet uitbreiden, omdat Schiphol 70.000 vluchten elders moet onderbrengen. De vluchten worden mogelijk over Eindhoven en Lelystad verdeeld. Hoe dan ook zal het aantal vliegbewegingen boven Almere enorm toenemen. De vraag is wat dat doet met de geluidshinder. Almere mag niet verworden tot de vliegrotonde van Nederland.
Het CDA is voor uitbreiding van het aantal vluchten vanwege de gewenste werkgelegenheidsgroei voor de regio. Maar die groei moet dan wel fors zijn, aldus Froukje de Jonge, lijsttrekker van het CDA Almere. De overlast en milieuschade die dit met zich meebrengt is een punt van grote zorg. Daarom is kennis hierover heel belangrijk. Almeerders moeten weten wat hun straks letterlijk boven het hoofd hangt.


Reacties op dit bericht