Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Strategienota gromt verdacht veel als een papieren tijger

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 757 
|
 NHD 
Strategienota gromt verdacht veel als een papieren tijger Download het gehele artikel 'Strategienota gromt verdacht veel als een papieren tijger'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Ik ervaar in deze nota een hoop gevaren.
1) Is het uit elkaar spelen van regios nu begonnen?
Dat gevaar is niet denkbeeldig. Hoofdprioriteit zou m.i. dienen te zijn, dat de megalomane plannen van schiphol tot proporties worden teruggebracht. (Zie o.a. het artikel in de NRC bijlage van jl zaterdag !)
2) Elke mogelijkheid tot nog verder groeien geeft problemen in dit kleine land. Ogenschijnlijke oplossingen voor de korte termijn zullen over 3 tot 5 jaar nog veel meer hinder ellende blijken te veroorzaken.
3)Schiphol en de overheid hebben de plicht keihard wetenschappelijk uit te leggen, aan te tonen, dat groeiplannen niet nog meer hinder gaan veroorzaken, alvorens die plannen ook maar aan een begin van uitvoering raken.
4)Salderen, actualiseren, 2x2 baangebruik, het zijn allemaal noodverbanden, die capaciteitverhogend zullen werken, en die passen in de eerdere reeks van normoprekking.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam


Ad 1) Ja.
Ad 3) Dat gaat niet gebeuren Jan. Neem bijvoorbeeld het statistisch causaal model over de externe veiligheid van Schiphol. Is er ook nog steeds niet, we wachten al sinds 1995. Veiligheid staat altijd nog veel hoger op de ladder (zeggen ‘ze’) dan overlast.